Το κακό παράδειγμα της κυβέρνησης

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, ο ελληνικός λαός διαπιστώνει ότι υπάρχει μια υπερπαραγωγή σκανδάλων

Must Read

Το να αποφεύγει η ελληνική κοινωνία να πράττει όπως οι βασικοί συντελεστές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια ασφαλής οδός προς την πρόοδο και τη διατήρηση της ηθικής ακεραιότητάς της. Αντιθέτως, όποιος θεωρεί ότι είναι πρότυπο οι συμπεριφορές των υπουργών και του πρωθυπουργού μπορεί να καταλήξει να υποκλίνεται μπροστά στον Ερντογάν, όπως έκανε ο κ. Γεραπετρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, με τα λόγια και τις πράξεις τους, αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή. Σε κάθε τομέα του κυβερνητικού έργου υπάρχει ανακολουθία μεταξύ προεκλογικών διακηρύξεων και τελικών επιλογών μετά την ανάληψη της εξουσίας. Επίσης, εφαρμόζονται κουτοπόνηρες μέθοδοι εξαπάτησης της κοινής γνώμης, ενώ ο αυταρχισμός, η προσπάθεια κουκουλώματος διαφόρων ανομημάτων, καθώς και η αναξιοπρέπεια βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η βάναυση φορολογική επίθεση στους ελεύθερους επαγγελματίες και η συστηματική προσπάθεια δαιμονοποίησης ολόκληρης της κοινωνικής τάξης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις. Την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, που σήμερα απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο, αποκαλούσαν, ορθά, «εκδικητική» τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης, αλλά τώρα κάνουν μία από τα ίδια.

Επίσης, ουδείς πρέπει να… εμπνέεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της διαφάνειας και του ήθους της εξουσίας. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, ο ελληνικός λαός διαπιστώνει ότι υπάρχει μια υπερπαραγωγή σκανδάλων. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την υπόθεση Novartis και τα σκάνδαλα των πρώην βουλευτών της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση, Θέμη Χειμάρα και Κωνσταντίνου Μαραβέγια, του βουλευτή Παναγή Καππάτου και του νυν αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι υπάρχουν με μισόλογα, μόνο όταν η πληθώρα και η ποιότητα των στοιχείων είναι τέτοιες που ξεπερνούν κάθε απόπειρα αποσιώπησής τους. Αλλά πάντοτε υπάρχει η περίπτωση να δημοσιευτεί πληθώρα στοιχείων που τεκμηριώνουν κάποιο σκάνδαλο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στραφεί εναντίον όσων κάνουν τις αποκαλύψεις και όχι κατά των… λαδιάρηδων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων. Ας μη λησμονούμε ότι ο πρωθυπουργός αποκάλεσε «συμμορία» τους δημοσιογράφους και τον εκδότη της «δημοκρατίας» που τόλμησαν να κάνουν αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis και προσπάθησε, μάλιστα, να τους οδηγήσει στη φυλακή!

Θεωρητικά, η εφηρμοσμένη πολιτική έχει ως αποστολή τη βελτίωση του βιοτικού και του πνευματικού επιπέδου της κοινωνίας, και η εκάστοτε κυβέρνηση διδάσκει τους πολίτες κυρίως με το παράδειγμά της. Το παράδειγμα του οικογενειοκρατικού συστήματος, που διοικεί την Ελλάδα από το 2019, είναι κακό και τα μηνύματα που περνούν στους πολίτες κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη βελτίωση του βιοτικού και του πνευματικού επιπέδου τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This