Τέλος και η Ζωή Ράπτη από την Εξεταστική για τα Τέμπη – Ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της

Θάνος Πλεύρης και Ζωή Ράπτη θα προταθούν ως μάρτυρες

Must Read

Την αυτοεξαίρεσή της από την Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών, υποχρεώθηκε να ζητήσει η Ζωή Ράπτη.

Όπως είχε γράψει το Newsbreak, η πρώην υφυπουργός Υγείας δεν ήθελε να παραιτηθεί από την Επιτροπή, όμως αναγκάστηκε να το κάνει μετά την ομοβροντία από τον ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε το θέμα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η δε αυτοεξαίρεση του Θάνου Πλεύρη που έγινε τη Δευτέρα δημιούργησε «δεδικασμένο».

Υπενθυμίζεται ότι συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας έχουν καταθέσει μήνυση στην οποία περιλαμβάνονται οι Θάνος Πλεύρης και Ζωή Ράπτη. Η μήνυση είχε φτάσει στην Επιτροπή από τη Δευτέρα και μόλις ενημερώθηκε γι΄αυτή υποχώρησε και ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της.

Την εξαίρεση της κ. Ράπτη, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες έχουν ταχθεί εξαρχής κατά των εξαιρέσεων από την Εξεταστική.

Στην πρώτη της τοποθέτηση η Ζωή Ράπτη, φανερά συγκινημένη, υποστήριξε ότι παρέλκει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν έλαβε καμία απόφαση την περίοδο εκείνη, παρά μόνον επισκέφτηκε, ως όφειλε, το νοσοκομείο την επομένη του δυστυχήματος, της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά στη δευτερολογία γνωστοποίησε ότι θα απέχει από τις διαδικασίες της Εξεταστικής, καθώς -όπως είπε- η Επιτροπή πρέπει να λειτουργεί με τρόπο αμερόληπτο.

«Με στοιχειώνουν αυτές οι πρώτες ώρες. Έβλεπα στα μάτια των μητέρων που χάθηκαν… Επειδή πρέπει πράγματι η επιτροπή να είναι πλήρως αμερόληπτη και για να μην υπάρχει καν συναισθηματική εμπλοκή, η ίδια προτείνω την εξαίρεσή μου», είπε για να προσθέσει πως ως υφυπουργός Υγείας την περίοδο εκείνη, δεν μετείχε σε καμία δήθεν σύσκεψη αλλοίωσης στοιχείων. Αναφερόμενη στη μήνυση που της έγινε, τη χαρακτήρισε προσχηματική.

Πάντως οι δύο βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν ξεμπλέξει με την Εξεταστική, καθώς διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθούν ως μάρτυρες από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν και αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Καταρρέει η κυβερνητική πρακτική για το έγκλημα των Τεμπών. Μετά τον κ. Πλεύρη, έγινε ουσιαστικά δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

«Η κ. Ράπτη αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση, παρά την αρχική άρνηση της ιδίας και του εισηγητή της ΝΔ, λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων», υπογραμμίζουν σε δήλωσή τους τα μέλη της Εξεταστικής που είναι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Β. Κόκκαλης, Δ. Καλαματιανός, Θ. Ξανθόπουλος και Ιω. Σαρακιώτης).

«Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η προσήλωση των βουλευτών-μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε εκ νέου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, κόντρα στην κυβερνητική στρατηγική της συγκάλυψης», καταλήγουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This