Εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρώην CEO του ΟΣΕ στην Εξεταστική για τα Τέμπη

«Ζήτημα είναι να τηρήθηκε μία από τις οκτώ δικλείδες ασφαλείας»

Must Read

Με την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το «έγκλημα» στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ο πρώην  διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Γιαννάκος επιβεβαίωσε τις τραγικές ελλείψεις στο θέμα ασφάλειας της λειτουργίας του σιδηροδρόμου.

Ο κ. Γιαννάκος απαντώντας στο ερώτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη, εξέθεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Ζήτημα είναι να τηρήθηκε μία από τις οκτώ δικλείδες ασφαλείας που προβλέπονται στον κανονισμό κυκλοφορίας των τρένων» απάντησε ο κ. Γαννάκος, ο οποίος διατέλεσε CEO του OΣΕ από το 2001 έως το 2005.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ επέρριψε ευθύνες στο προσωπικό του ΟΣΕ ενώ για το θέμα της τηλεδιοίκησης, ο ίδιος απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν λειτουργούσε.

Στην εξεταστική κατέθεσε και ο  διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 1996 – 2005 Χρήστος Τσίτουρας, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, το δυστύχημα δεν θα είχε σημειωθεί αν υπήρχε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται η κατάθεση των πρώην αρμόδιων υπουργών επί «εκσυγχρονισμού», Τάσου Μαντέλη και Χρίστου Βερελή.

Δείτε επίσης:

Σοκ στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Καλούν μάρτυρες από το 1997! Σκέψεις για αποχώρηση του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This