Θεσσαλονίκη: Ορκίστηκε δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης – «Η πόλη χρειάζεται μια νέα αρχή»

Οι δύο πρώην δήμαρχοι, Ζέρβας και Μπουτάρης, συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο της συμπρωτεύουσας

Must Read

Στο φουαγιέ του κατάμεστου δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε απόψε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δήμαρχου, με τον Στέλιο Αγγελούδη να τονίζει πως «η πόλη χρειάζεται μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή, με μια νέα αντίληψη στον τρόπο διοίκησης, η οποία ορίζεται από το τρίπτυχο: δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση».

Στη σύντομη ομιλία που ακολούθησε μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο Στέλιος Αγγελούδης, απευθυνόμενος προς τους Θεσσαλονικείς, τούς διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του είναι έτοιμοι να εργαστούν σκληρά και μεθοδικά και να κάνουν πράξη τα όσα δεσμεύτηκαν προεκλογικά. «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος. Οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν από εμάς μόνο αλήθειες, ακόμη και αν αυτές είναι επώδυνες», υπογράμμισε ο νέος δήμαρχος.

Είπε πως απόλυτη προτεραιότητα για τον ίδιο και τη διοίκησή του, που αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024, αποτελούν τομείς όπως: η καθαριότητα, η προστασία του δημόσιου χώρου, η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς, η ανάδειξη των κορυφαίων τοποσήμων της πόλης, η δημιουργία ικανών χώρων πρασίνου, η αποκατάσταση της Νέας Παραλίας, η δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, η αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Διοικητηρίου, η επέκταση της παλιάς παραλίας με το ξύλινο ντεκ, η ανάπλαση της Άνω Πόλης, η εύρεση δημοτικών οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Ο Αγγελούδης δεσμεύτηκε πως ως νέα διοίκηση «δεν πρόκειται να αποδομήσουμε ό,τι θετικό έγινε στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Η διοίκηση έχει συνέχεια και οφείλει να έχει συνέπεια». Παράλληλα, άφησε αιχμές για τα οικονομικά του δήμου, αναφέροντας πως «γνωρίζουμε πως από την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του δήμου με πρόσθετες, μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις και ανοίγματα, ιδιαίτερα στα ανταποδοτικά τέλη και στην καθαριότητα» και εξέφρασε την άποψη πως οι δημότες «δεν θα μας δώσουν περίοδο χάριτος».

Τέλος, χτύπησε «καμπανάκι» και προς τους συνεργάτες της δημοτικής του ομάδας, λέγοντας πως ζητά «σεμνότητα, ήθος, αξιοπρέπεια, ευπρέπεια και ανιδιοτέλεια» και πως «κρούσματα αλαζονείας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά».

Την oρκωμοσία τέλεσε ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, με τον Στέλιο Αγγελούδη να παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το Διάσημο, το πολύτιμο περιδέραιο που φορά ο δήμαρχος στις επίσημες εκδηλώσεις.

Ο Στέλιος Αγγελούδης αναδείχθηκε 62ος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, ενώ στην επόμενη θητεία στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα κάθονται άλλοι δύο δήμαρχοι, ο απερχόμενος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα.

Στην αποψινή τελετή, πέρα από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, ορκίστηκαν και οι νέοι κοινοτικοί σύμβουλοι, επιλέγοντας είτε θρησκευτικό, είτε πολιτικό όρκο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος δήλωσε πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Θα σταθούμε δίπλα στον δήμο χωρίς χρώματα, διαχωρισμούς και εξαιρέσεις». «Πάνω από όλα η Θεσσαλονίκη μας», υπογράμμισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο δήμαρχο.

Ο μητροπολίτης Φιλόθεος ευχήθηκε κι αυτός από την πλευρά του σε όλους τους νεοεκλεγέντες «δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων» τους και, απευθυνόμενος στους αιρετούς, τόνισε πως «όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχει ευθύνη για την πόλη. Όχι μόνο ο επίσκοπος, αλλά και όλοι οι ιερείς και οι πολίτες θα είμαστε κοντά σας. Ελπίζω να είστε κι εσείς κοντά μας, ώστε μέσα από την καλή συνεργασία να γνωρίσει η πόλη και ο λαός όμορφες ημέρες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This