Πανηγυρίζει και ο Αυγενάκης για την ψήφιση της εξοργιστικής τροπολογίας για τους μετανάστες

Θέλει... νόμιμα εργατικά χέρια στον πρωτογενή τομέα, κατά προτίμηση αλλοδαπών!

Must Read

Πανηγυρισμούς προκάλεσε στην κυβέρνηση η ψήφιση της εξοργιστικής τροπολογίας Καιρίδη-Γεωργιάδη, που νομιμοποιούν από την πίσω πόρτα χιλιάδες λαθρομεταναστών.

Σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Που σχολιάζοντας την υπερψήφιση της τροπολογίας ουσιαστικά δήλωσε πως η λύση για τον πρωτογενή τομέα είναι τα αλλοδαπά εργατικά χέρια! Βεβαίως ακόμη περιμένουμε να μας πουν από την κυβέρνηση με ποιον ακριβώς μηχανισμό θα ελέγξουν την μαύρη εργασία των λαθρομεταναστών στα χωράφια. Μήπως με… drone;

Πάντως ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:

«Η νέα ρύθμιση καταργεί τη μαύρη εργασία, καθώς υποχρεώνει τους εργοδότες να βάζουν ένσημα και να συμβάλλουν στη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ δίνει στην αγορά – και ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα- νόμιμα εργατικά χέρια, που τόσο έχει ανάγκη. Θυμίζω ότι για αγροτικές εργασίες απαιτούνται 180.000 εργατικά χέρια. Και μπορεί η συγκεκριμένη ρύθμιση να μη επιλύει οριστικά το πρόβλημα, αλλά αποτελεί μια αισιόδοξη εξέλιξη.

Φυσικά, η ρύθμιση, δεν αποτελεί αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής και δεν οδηγεί σε ελληνοποιήσεις, καθώς περιορίζεται μόνο στην παροχή άδειας εργασίας σε όσους ήδη βρίσκονται στη χώρα μας.

Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να «κρύβουμε κάτω από το χαλί» ένα πρόβλημα το οποίο υφίσταται. Αλλά, επίσης, είναι σαφές, ότι η ξεκάθαρη πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει λύση σε ένα χρόνιο, μείζον, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, την οποία επικύρωσε η Βουλή με μια ευρεία πλειοψηφία, πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες».

Το να πανηγυρίζει ο Αυγενάκης επειδή τη συγκεκριμένη τροπολογία -που έχει εξοργίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων- την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ των «ανοιχτών συνόρων», αποτελεί τροφή για σκέψη για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας….

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This