Ψάχνει σωσίβιο στο συνέδριο

Ο Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, παρά τις εκτιμήσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα

Must Read

Το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αλλαγή σελίδας, θέλει να επιτύχει ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από το συνέδριο του κόμματος. Παρά το γεγονός πως πολλά στελέχη εκτιμούσαν πως το χρονοδιάγραμμα για τον δρόμο προς το συνέδριο δεν θα τηρηθεί, εν τέλει ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, καθώς εκτιμά πως στο συνέδριο θα αποτυπωθεί η υπεροχή του και στα κομματικά όργανα.

Οπως πληροφορούμαστε, οι μηχανές της Κουμουνδούρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, με όλο τον κομματικό μηχανισμό να έχει μπει στην τελική ευθεία. Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 και 14 Ιανουαρίου αναμένεται να εγκρίνει τα τελικά προσυνεδριακά «κείμενα», με το βάρος να πέφτει πάνω σε αυτό της πολιτικής απόφασης.

Και αυτό θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς εκεί αναμένεται να υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στους «παραδοσιακούς» που θέλουν τα κείμενα να προσιδιάζουν σε αυτά του χώρου, και τους «νεωτεριστές», που ζητούν κείμενα απλά, στιβαρά και κατανοητά. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η δομή του κειμένου και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στις επιμέρους χρεώσεις για να αρχίσει η συγγραφή του.

Ανάλυση

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πέντε κοινά σημεία μεταξύ των μελών της επιτροπής. Καταρχάς, στο κείμενο θα αναλύεται τόσο η διεθνής όσο και η ελληνική πραγματικότητα. Δεύτερον, θα αναλύονται οι λόγοι της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτον, στόχος είναι οι πολιτικές επεξεργασίες του κόμματος να συγχρονίζονται με τις ανάγκες και τις συνθήκες της νέας εποχής.

Παράλληλα, θα επιβεβαιώνονται οι διακηρυκτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ένα από τα βασικά ζητούμενα των νέων επεξεργασμένων θέσεων είναι να λειτουργήσουν ως «πολιτικό εφαλτήριο για την πολιτική αντεπίθεση με στόχο την πολιτική και κοινωνική αλλαγή».

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των επικεφαλής των τμημάτων του κόμματος με τη συντονίστρια των think tanks Διάνα Βουτυράκου, που ενημέρωσε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία συγκρότησής τους, ενώ ακολούθησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων του συνεδρίου.

Η συντονίστρια των think tanks του ΣΥΡΙΖΑ, Διάνα Βουτυράκου

Η πρώτη σύσκεψη έλαβε χώρα υπό τη γραμματέα της Κ.Ε. Ράνιας Σβίγκου και τον αν. γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη. Εκεί, συγκροτήθηκε 4μελές συντονιστικό, που επωμίστηκε την ευθύνη διαμόρφωσης του προσυνεδριακού κειμένου. Πρόκειται για τους Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ρένα Δούρου, Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα.

Σημειώνεται πως η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που αναβλήθηκε λόγω του ταξιδιού του Στέφανου Κασσελάκη στο Παρίσι, αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This