Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τρεις προτεραιότητες των ΗΠΑ

Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Επιχείρηση Prosperity Guardian – Τα εξοπλιστικά προτάσσουν οι ελληνικές κυβερνητικές «πηγές»

Must Read

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, με δήλωσή του έκανε μια μικρή αποτίμηση της συνάντησης που είχε στα Χανιά ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας και ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ουάσιγκτον.

Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Επιχείρηση Prosperity Guardian είναι τα βασικά θέματα της αμερικανικής ατζέντας, την οποία ακολουθεί με «ευλάβεια» και αδιαμαρτύρητα, η πάντα πρόθυμη Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα στην Κρήτη ο υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken. Οι δυο τους υπογράμμισαν τη δύναμη της διμερούς σχέσης και την κοινή δέσμευση ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για δημοκρατία, ειρήνη και ευημερία. Συζήτησαν για τη συνεχιζόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την περιφερειακή ηγεσία της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς υποστήριξής της προς την Ουκρανία, την παροχή σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολίτες στη Γάζα και για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω της συμμετοχής της στην Επιχείρηση Prosperity Guardian».

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, κυβερνητικές «πηγές» έβαζαν σε πρώτο πλάνο τα εξοπλιστικά, διαρρέοντας ότι «η Ελλάδα, ως συνεπής και αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί». Οι πάντα πρόθυμοι που προαναφέραμε…

Όσο για το τι θα λάβουμε εμείς, μένει να φανεί. Αφού πρώτα φανεί το τι θα λάβουν οι απέναντι

 

Οι αναρτήσεις Μητσοτάκη

Μετά την αναχώρηση του Μπλίνκεν από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να κάνει σχετικές με τη συνάντηση αναρτήσεις, όπου όλα παρουσιάζονται «καλά και ανθηρά»

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This