Μενέντεζ και ομογένεια αγωνίζονται για να μην πάρουν F-16 οι Τούρκοι, αλλά ο Γεραπετρίτης ανοίγει την Κερκόπορτα!

Ούτε στις πιο τρελές ονειρώξεις των Τούρκων...

Must Read

Σε αδιανόητα επίπεδα εθνικής μειοδοσίας φθάνει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος αντί να εργάζεται για το συμφέρον της Ελλάδας, ενεργεί σαν «υπομόχλιο» των τουρκικών διεκδικήσεων και ονειρώξεων.

Με τη στήριξη και την παρότρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη  φυσικά, ο οποίος βλέπει τις επιλογές του να «πιάνουν τόπο».

Από τον ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας την οποία «στρίμωξε» ο κ.Γεραπετρίτης στα 6 ναυτικά μίλια, φτάσαμε στους τεμενάδες στον Ταγίπ Ερντογάν και από κει, στο άνοιγμα της Κερκόπορτας, από την οποία θα «περάσουν» τα F-16 για να φτάσουν… με ασφάλεια στην Τουρκία.

Την ώρα που στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η ομογένεια μάχεται όπως μπορεί, έχοντας βάλει λυτούς και δεμένους ώστε να μην προχωρήσει η συμφωνία των ΗΠΑ με την Άγκυρα, την ώρα που έχουν συστρατευθεί στο πλευρό των Ελληνοαμερικανών πανίσχυρα λόμπι, όπως το αρμενικό, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ότι ο «εχθρός» βρίσκεται εντός των τειχών.

Το ισχυρό χαρτί για την Ελλάδα που ακούει στο όνομα Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν «παίχθηκε» ποτέ με ουσιαστικό τρόπο από την ελληνική Κυβέρνηση, καθώς ο Αμερικανός Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, αποτέλεσε το ισχυρότερο «ανάχωμα» εντός των ΗΠΑ κατά της πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Και το γεγονός ότι ο Μενέντεζ «φορτώθηκε» ξαφνικά με ένα σωρό κατηγορίες για φερόμενα σκάνδαλα, δείχνει το πόσο μεγάλη επιρροή ασκούσε και πόσο επιθυμούσαν κάποιοι συγκεκριμένοι «κύκλοι» που… τέμνονται με την Άγκυρα, να τον ξεφορτωθούν. Και φαίνεται δυστυχώς να τα καταφέρνουν.

Όλους τους γνωστούς και άγνωστους αγώνες λοιπόν, ήρθε να τους αχρηστεύσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ διαχώρισε τα θέματα των F-16 στην Τουρκία και της στάσης της Ελλάδας σε ότι αφορά τις ΗΠΑ.

Δεν μπορεί να λέει ο ΥΠΕΞ ότι δεν ενδιαφέρεται η Αθήνα για το τι θα κάνει η Τουρκία με την Ουάσιγκτον, γιατί έτσι είναι σαν να δίνει την ελληνική συγκατάθεση στο να προχωρήσει το deal που επιθυμούν διακαώς οι Τούρκοι!

Δεν ξέρει πού θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα F-16 και γιατί, ο κ.Γεραπετρίτης;

Άρα πώς μπορεί να είναι «εντελώς αδιάφορο» το τι κάνει η Τουρκία με τις ΗΠΑ;

Η ερώτηση του Γιώργου Αυτιά: Κ. Υπουργέ, κοιτάξτε με. Σας κοιτάζω και με κοιτάτε. Απόψε τα F-35 τα έχουμε; Ανεξαρτήτως τι θα γίνει με τα F-16 της Τουρκίας;

Η απάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη: Θα είμαι απολύτως κατηγορηματικός. Αισθάνομαι ότι το ζήτημα των F-35 θα λήξει. Είναι ένα θέμα χρόνου. Η Ελλάδα θα μπει στο πρόγραμμα των F-35. Η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται. Για εμάς είναι εντελώς αδιάφορο τι κάνει η Τουρκία σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμείς έχουμε εδραιώσει αυτοτελώς και αυτοδύναμα μια σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι μια απολύτως σταθερή, ισότιμη σχέση διπλωματικής ειλικρίνειας. Και νομίζω ότι τα διπλωματικά οφέλη, τα οποία θα λάβουμε δεν θα περιοριστούν μόνο στα F- 35, αλλά θα είναι πολλαπλά. Θα είναι τόσο οικονομικά και αμυντικά όσο και κυρίως, νομίζω θα είναι γεωστρατηγικά.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This