Ακόμα μια κατάθεση Μανιαδάκη σήμερα στην Προανακριτική

Must Read

Σήμερα το απόγευμα (στις 18.00) αναμένεται στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το εάν υπήρξε ή όχι εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis, η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη, ενός ανθρώπου που έχει αλλάξει πολλές φορές τους ισχυρισμούς του.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Ιωάννης Αναστασίου» ενδέχεται να πει πολλά σε αντίθεση με τα δύο πρώην στελέχη της φαρμακευτικής εταιρίας, Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη. Το τι ακριβώς θα είναι αυτά, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, καθώς δεν υπάρχει σταθερότητα…

Δείτε επίσης: Εκτός… θέματος η προανακριτική: Ούτε κουβέντα για Παπαγγελόπουλο από τους μάρτυρες

Ο κ. Μανιαδάκης –αντίθετα με τα όσα ισχυρίστηκαν οι προαναφερόμενοι μάρτυρες στην επιτροπή- έχει καταγγείλει ότι αυτοί είναι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμος Σαράφης. Ο ίδιος, μάλιστα, παρουσιάζεται πεπεισμένος γι’ αυτό, αφού εξαιτίας λάθους σχεδιασμού «έπεσε» πάνω τους τόσο στην ΓΑΔΑ όσο και στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Και επειδή θεωρεί ότι με βάση τις δικές τους καταθέσεις τού άσκησε η εισαγγελία ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον τους για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν καταθέσει και στις αμερικανικές αρχές.

Τα μέλη της προανακριτικής θα καλέσουν τον Νίκο Μανιαδάκη να δώσει εξηγήσεις και για τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση, στην αρχή ως προστατευόμενος μάρτυρας και στη συνέχεια ως κατηγορούμενος.

Ο ίδιος ισχυρίζεται, βέβαια, ότι οι κατηγορίες του αποδόθηκαν όταν αρνήθηκε να μιλήσει για χρηματισμούς πολιτικών προσώπων, αφήνοντας αιχμές…

Σήμερα, λοιπόν, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τις δύο πλευρές είτε να στηρίξουν είτε να αποδομήσουν το σκάνδαλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης έχει ήδη καταθέσει ότι πιέστηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς να καταθέσει εις βάρος πολιτικών προσώπων. Οι καταγγελίες του είναι ανάλογες με του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με πηγές, από τις καταθέσεις του Μανιαδάκη δεν προέκυπτε ότι είχε δεχθεί πιέσεις, για να ενοχοποιήσει κάποιους από τους δέκα πολιτικούς από πολιτικούς τους αντιπάλους. Αντίθετα, κατέθεσε ότι δέχτηκε πιέσεις, για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα από την πλευρά των εισαγγελικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα φέρεται να είπε ότι του ασκήθηκε εκβιασμός, για να εμπλέξει στην υπόθεση τους: Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μανιαδάκης θα κληθεί να απαντήσει για ενδεχόμενες πιέσεις από αξιωματούχους αλλοδαπών ελεγκτικών αρχών και για τις περίφημες «γιάφκες» όπου λαμβάνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This