Κόλαφος το Διεθνές Δίκτυο Ανεξαρτησίας του Τύπου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Δεν είναι όλα καλά για την ελευθεροτυπία στην γενέτειρα της Δημοκρατίας»

Must Read

Ένα κείμενο καταπέλτη δημοσιεύει το τελευταίο τεύχος της Βρετανικής Δημοσιογραφικής Επιθεώρησης (British Journalism Review), σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει σοβαρά πλήγματα στην ελευθερία των ΜΜΕ και της απρόσκοπτης δημοσιογραφίας. Ο διευθυντής Ευρώπης του Διεθνούς Δικτύο Ανεξαρτησίας του Τύπου ((IPI), Τζέιμι Γουάιζμαν, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν είναι όλα καλά για την ελευθεροτυπία στην γενέτειρα της Δημοκρατίας».

«Τα τελευταία χρόνια η ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα έχει υποστεί σαφή διάβρωση, βλέποντας την μεσογειακή χώρα να υποχωρεί στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου στην χαμηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημαίνοντας τον κώδωνα του κινδύνου στις Βρυξέλλες, αλλά και πιο μακριά» προσθέτει ο Γουάιζμαν.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις του Τύπου στην Ελλάδα επισημαίνει: «Ενδεικτικά, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, η χώρα έχει βιώσει την δολοφονία ενός αστυνομικού ρεπόρτερ, πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία Μέσων Ενημέρωσης, ένα εκτεταμένο σκάνδαλο παρακολουθήσεων και μια σειρά από ενοχλητικές μηνύσεις κατά ερευνητών δημοσιογράφων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This