Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε… αποδρομή

Η παραδοχή Σχοινά ότι οι νέοι των χωρών της Ε.Ε. δεν δίνουν δεκάρα ούτε ασχολούνται με τους ταγούς τους

Must Read

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς παραδέχθηκε ευθέως και με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το ευρωπαϊκό έτος νεολαίας, ότι οι νέοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν δίνουν δεκάρα ούτε ασχολούνται με τους ταγούς τους στην Ε.Ε.

Οι οποίοι σε λίγους μήνες θα διεκδικήσουν πάλι την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται σταθερά αντιμέτωποι με το τέρας της ακρίβειας, τον πληθωρισμό, τη μόνιμη κρίση στον ενεργειακό και τραπεζικό τομέα, τη μόνιμη υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους, τα πολλαπλά αδιέξοδα στην αναζήτηση σταθερής και καλοπληρωμένης εργασίας και συνθηκών διαβίωσης, ιδιαίτερα οι νέοι.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, προκειμένου να τονώσει το ενδιαφέρον των νέων της Ευρώπης στις εκλογικές διαδικασίες που έχει μπροστά της η Ε.Ε. (ευρωεκλογές την άνοιξη και αργότερα υποψηφιότητες για τα ύπατα αξιώματα στην Ε.Ε.), σε μια έξαρση προσωπικού παλιμπαιδισμού… το τερμάτισε.

Κάλεσε την Αμερικανίδα πολίτη Τέιλορ Σουίφτ, κορυφαία καλλιτέχνιδα της ποπ μουσικής και ακόμα ικανότερη επιχειρηματία ώστε να περιλαμβάνεται στη λίστα των πλουσιότερων Αμερικανών, να «στρατευτεί» η ίδια, κατά την ευρωπαϊκή τουρνέ της στην Ευρώπη την άνοιξη, και να καλέσει τους νέους της Ευρώπης να πάνε να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές κάλπες, ενώ παρότρυνε τους νέους της Ευρώπης να ακολουθήσουν τη συμβουλή του αμερικανικού μουσικού ειδώλου τους.

Η ιδιοφυής αυτή σύλληψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν τον κατατάσσει αυτομάτως στους ταγούς της παγκοσμιοποίησης που όλα τα αλέθει και τα ισοπεδώνει και τα κονιορτοποιεί (σ.σ.: χωρίς κατ’ ανάγκη να υπάρχει μόνον αρνητικό αποτέλεσμα).

Η κυρία Σουίφτ είναι Αμερικανίδα πολίτης που ενδιαφέρεται για τα πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα της , γι’ αυτό και παρότρυνε τους followers της να ενδιαφερθούν και να πάνε στις κάλπες, καταψηφίζοντας όμως τον Ντόναλντ Τραμπ. Και καλά έκανε η κυρία Σουίφτ για τη χώρα της.

Αλλά ποιος θα λύσει την απορία τι δουλειά έχει μια επώνυμη και άκρως επιτυχημένη Αμερικανίδα καλλιτέχνις να «στρατευτεί» -(φυσικά επ’ αμοιβή)- για τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να παροτρύνει τους θαυμαστές της να πάνε να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές κάλπες; Η κυρία Σουίφτ -και δικαιολογημένα- αγνοεί πλήρως ευρωπαϊκούς θεσμούς, Συνθήκες, Επιτροπές και επιτρόπους, κανονισμούς, ντιρεκτίβες, αποφάσεις, κατανομή προϋπολογισμού στα επιμέρους κοινοτικά ταμεία κ.λπ. κ.λπ.

Την απάντηση δίνει ανάγλυφα η ίδια η πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Με τους νέους της Ε.Ε. ελάχιστα να ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και τούτο γιατί οι αποφάσεις και τα πεπραγμένα των ταγών της Ε.Ε. ούτε φτάνουν σ’ αυτούς ούτε τους διευκολύνουν τη ζωή τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια του Covid, της ύφεσης και της συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου -και των ονείρων τους-, ιδιαίτερα μετά την άνευ αντιρρήσεων και αντιστάσεων υποταγή των Ευρωπαίων ηγετών στα σχέδια των ΗΠΑ για «συντριβή» της Ρωσίας του Πούτιν, ευκαιρίας δοθείσης με την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο παγκοσμιοποιημένος ρεαλιστής αντιπρόεδρος της Επιτροπής επιχειρεί λοιπόν να «στρατεύσει» την Αμερικανίδα κυρία Σουίφτ στις ευρωπαϊκές εκλογές με στόχο να πάνε οι θαυμαστές της να ψηφίσουν. Τι να ψηφίσουν; Μα ό,τι λάχει για να μειωθεί η νεολαιίστικη τιμωρητική αποχή και αδιαφορία. Και προς όφελος ποίων; Μα κυρίως της τωρινής «παρέας» της κυρίας Φον ντερ Λάιεν, του κ. Μισέλ (όχι, αυτός την «κοπανάει» κατά το κοινώς λεγόμενο και θέλει να πάρει τη σίγουρη έδρα του ευρωβουλευτή) και των υπόλοιπων ευρω-επιτρόπων.

Αυτό που δεν μας αποκαλύπτει ο κ. Σχοινάς είναι αν η έξυπνη ταλαντούχα επιχειρηματίας μουσικός κυρία Σουίφτ θα δεχτεί να ανέβει στη σκηνή μαζί της π.χ. η κυρία Φον ντεΡ Λάιεν (για να εισπράξει τα γιουχαΐσματα) ή ο κ. Μισέλ (για να εισπράξει γιαούρτια).

Αλλά σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση σε αποδρομή όλα είναι πιθανά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This