Προκαλεί ο Αυγενάκης τους αγρότες εν όψει των κινητοποιήσεων: «Κομματικά υποκινούμενες»

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ στην Θεσσαλία

Must Read

Ιδιαιτέρως εριστικός και προκλητικός απέναντι στους αγρότες εμφανίστηκε το Σάββατο ο Λευτέρης Αυγενάκης. Από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε στην Παγκόσμια Διάσκεψη Υπουργών Γεωργίας, χαρακτήρισε «κομματικά υποκινούμενες» τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα με τα τρακτέρ, που έχουν εξαγγείλει οι αγροτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας.

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταβληθεί περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ σε σχεδόν 290.000 κατ’ επάγγελμα αγρότες, μειώθηκε ο ΦΠΑ για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 13%, μειώθηκε κατά 50% η φορολογία στα κέρδη των αγροτών που συμμετέχουν σε συνεταιριστικές δομές, ενώ καταργήθηκε η φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων» υποστήριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες αγρότες, δήλωσε: «Σε όλους αυτούς που λένε δείτε τι κάνουν στην Γερμανία, εμείς απαντούμε, δείτε τι διεκδικούν στην Γερμανία και τι συμβαίνει στην χώρα μας. Εμείς πολύ έγκαιρα καταφέραμε να βάλουμε τάξη και να απαντήσουμε σε αυτά που διεκδικούν σήμερα οι αγρότες στην Γερμανία».

Την ώρα που κάνει αυτές τις δηλώσεις ο κ. υπουργός, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει επιβεβαιώσει το αλαλούμ στις γεωργικές επιδοτήσεις ενώ παραμένει κομμένο το ρεύμα σε δεκάδες πλημμυροπαθείς αγρότες. 

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This