Αίτημα άρσης ασυλίας της Εύας Καϊλή για κακοδιαχείριση κονδυλίων της ΕΕ

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα νομικά προβλήματα για την Εύα Καϊλή με αίτημα άρσης της ασυλίας να συζητείται την προσεχή εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μετά την ποινική δίωξη για την εμπλοκή της στο QatarGate, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Σώματος ελέγχεται για απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Τα επίδικα ποσά είναι 120.000 έως 150.000 ευρώ και η υπεξαίρεσή τους επισύρει φυλάκιση από 5 μέχρι 15 χρόνια. Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει την παράλειψη διαπιστευμένης βοηθού της στο Ευρωκοινοβούλιο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να είναι παρούσα στον τόπο εργασίας της μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 2015 και 2 Ιουλίου 2019.

Επιπλέον, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ελέγχεται για δαπάνες και αποζημιώσεις που έλαβε για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από 4 βοηθούς της το διάστημα 2014 – 2020. Επιπροσθέτως, εγκαλείται για την καταβολή μέρους του μισθού/αποστολής ενός βοηθού της που πήρε η ίδια κατόπιν αιτήματός της για το χρονικό διάστημα 28 Σεπτεμβρίου 2015 έως 2 Ιουλίου 2019.

Η Εύα Καϊλή ισχυρίζεται ότι η βοηθός της εργάζονταν από την Αθήνα λόγω προβλήματος υγείας οικείου της και λόγω γραφειοκρατικής δυσκολίας δεν άλλαξε την σύμβασή της σε τοπικού βοηθού. Επίσης, όσο οι αποζημιώσεις για τις ψευδείς αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν ζητήθηκαν για να αποδοθούν ως bonus στην προαναφερόμενη βοηθό για επιπλέον ώρες εργασίας.

Τέλος, υποστηρίζει ότι τα χρήματα που ζήτησε πίσω από βοηθούς της επεστράφησαν σε εκείνους, χωρίς να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διακίνηση αυτών των ποσών. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This