Απών ο Μεϊμαράκης από το χρίσμα Τσιόδρα: «Δεν θα νομιμοποιήσω το Ποτάμι»

Ηχηρή διαφοροποίηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του διευθυντού του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Must Read

Η κινητοποίηση που έκανε χθες το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να υπάρξει κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντού του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος» σε πρόλογο Γιώργου Γεραπετρίτη (εκδόσεις «Μίνωας») υπήρξε πρωτοφανής. Και δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για γέννημα θρέμμα της παράταξης, το οποίο επρόκειτο να πολιτευτεί σε εθνικές εκλογές ή ευρωεκλογές. Στην προκειμένη περίπτωση ίσχυσαν διαφορετικά μέτρα και σταθμά.

  • Εφημερίδα Εστία

Εδώ και καιρό οι Υπουργοί και τα πολιτικά γραφεία τους έχουν λάβει ρητή εντολή από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου όχι απλώς να φροντίσουν για την παρουσία ψηφοφόρων της ΝΔ στην παρουσία του βιβλίου του έμπειρου δημοσιογράφου που προέρχεται από την ΚΝΕ και πολιτεύτηκε με το «Ποτάμι», αλλά και να πρωτοστατήσουν στην επιχείρηση εκτεταμένης σταυροδοσίας του. Κοινώς, να «βοηθηθεί». Αυτό σύμφωνα με την πάγια ορολογία Σαμαρά στην εσωκομματική αργκό «έχει δημιουργήσει ακροαστικά» στο κόμμα. Η αλήθεια είναι ότι και άλλοι αρχηγοί της ΝΔ έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν από τον καιρό που καθιερώθηκε ο σταυρός στις ευρωεκλογές μετά την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων όμως. Και πάντως ποτέ για κάποιον που θεωρείται νεοείσακτος. Αυτήν την φορά τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά. Τόσο η τοποθέτηση του κυρίου Τσιόδρα στο ψηφοδέλτιο όσο και της πρώην Υπουργού του Πασοκ Εύης Χριστοφιλοπούλου και του τέως Βουλευτού του Πασοκ Πύρρου Δήμα, έχει ερεθίσει υπέρμετρα τα αντανακλαστικά όχι μόνο στην βάση της ΝΔ αλλά, προσοχή, ακόμη και στους κόλπους της ευρωομάδας της ΝΔ στις Βρυξέλλες.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από την χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Τσιόδρα με το οποίο ανακοινώθηκε στην ουσία προνομιακά η υποψηφιότητά του για την ευρωβουλή με ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη, απουσίασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Εγώ δε θα νομιμοποιήσω το Ποτάμι!» σχολίαζε στο περιβάλλον του την απόφασή του να μην παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου, μολονότι προσεκλήθη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει κάποιες προεκλογικές εμφανίσεις μαζί του στην προεκλογική εκστρατεία εφ’ όσον απαιτηθεί, αλλά νομιμοποίηση δεν θα δώσει.

Στις τάξεις της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ επικρατεί εκνευρισμός αυτές τις μέρες, καθώς διαπιστώνεται ότι η τοποθέτηση των κυρίων Τσιόδρα, Χριστοφιλοπούλου και Πύρρου Δήμα (ο οποίος φέρεται να αγνοεί την αγγλική και τα βαριά γεωπολιτικά) στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο του κόμματος και η συνεπακόλουθη στήριξή τους από τον κομματικό μηχανισμό, ώστε να εκλεγούν, είναι το νέο στοίχημα του κυρίου Μητσοτάκη. Η εκλογή τους θα θεωρηθεί επικύρωση του κεντρώου ανοίγματός του στους ψηφοφόρους του Πασοκ και θα επιδιωχθεί πάση θυσία. Όλοι όσοι δυσφορούν με την νέα τάξη πραγμάτων λοιπόν, μεταξύ των οποίων και η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, το κάνουν, όχι γιατί έχουν κάτι προσωπικό με τους νέους κεντροαριστερούς υποψηφίους που προέρχονται από το Πασοκ, αλλά γιατί βλέπουν πλέον ξεκάθαρα ότι επιχειρείται η μετακίνηση του κέντρου βάρους της παράταξης. Και ότι τα στεγανά αργά ή γρήγορα θα ανοίξουν και θα καταγραφεί μεγάλη διαρροή υδάτων. Κοινώς ψηφοφόρων. Οι οποίοι ψήφιζαν τους παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες.

Η έξοδος του Μεσολογγίου θα έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό μιας νέας εκλογικής βάσης αμιγώς πασοκικής στην πλειονότητά της. Αυτό άλλως τε αντιλαμβάνονται και οι Βουλευτές της Νδ και γι’ αυτό καταψηφίζουν τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών. Προσπαθούν να διασώσουν οτιδήποτε αν σώζεται! Το κλίμα είναι τόσο κακό, ώστε επαναστάτησε ακόμη και η μετριοπαθής ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία απειλεί με μηνύσεις των πρώην βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου αν δεν ανακαλέσει. Αιτία της έκρηξής της ήταν ο δημόσιος ισχυρισμός του κυρίου Παπαδημητρίου σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι η υποψηφιότητά της είναι στον αέρα «γιατί υπάρχει θέμα μεγάλο και βαρύ.»

Η κυρία Βόζεμπεργκ ερευνώντας τι μπορεί να έχει συμβεί, ανακάλυψε ότι γνωστά κεντροαριστερά παράκεντρα, όχι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, διακινούσαν την ψευδή πληροφορία, ότι αν δεν περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νδ, θα επέλεγε να πολιτευτεί στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο τού… «Δημοκρατικού Συναγερμού» στην Κύπρο. Όσοι γνωρίζουν το ήθος της απέκλεισαν από την πρώτη στιγμή κάθε πιθανότητα να είπε ποτέ κάτι τέτοιο στον Πρωθυπουργό η κυρία Βόζεμπεργκ, και το ενέταξαν σε μια απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρος της. Στόχος ήταν η αποβολή της από το ψηφοδέλτιο για να μειωθούν οι γυναίκες που διεκδικούν έδρα και να αυξηθούν οι πιθανότητες εκλογής των κεντροαριστερών υποψηφίων.

Το ρεπορτάζ λέει ότι η συνάντηση Μητσοτάκη ‒ Βόζεμπεργκ έγινε σε άριστη ατμόσφαιρα και ότι η ευρωβουλευτής κατέθεσε πλήρη φάκελο με τον απολογισμό της πενταετίας που θεμελιώνει το δικαίωμα της εκ νέου παρουσίας της στο ευρωψηφοδέλτιο. Γι’ αυτό και έλαβε έγκριση. Μέσα σε αυτό το κλίμα, με συντονίστρια την εκ του Πασοκ προερχόμενη σύμβουλό του Αριστοτελία Πελώνη και ομιλήτριες μεταξύ άλλων την Άννα Διαμαντοπούλου και την Μαρία Δαμανάκη, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χθες βράδυ την υποψηφιότητα Τσιόδρα στο Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Βanquet, με το φάντασμα του Χρήστου Λαμπράκη να ίπταται επί της κεφαλής του.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Εστία που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This