«Καρφιά» Σπίρτζη κατά Καραμανλή: «Μετά το 2019 κατέρρευσε ο ΟΣΕ…»

Τι είπε για την επίμαχη σύμβαση 717

Must Read

Τον άνθρωπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πασχίζει να βγάλει «εκτός κάδρου» της  ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη «κάρφωσε» σήμερα ο Χρήστος Σπίρτζης, ρίχνοντας ευθύνες στον Κώστα Αχ. Καραμανλή για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον ΟΣΕ.

Ειδικότερα, στη σημερινή κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, ο υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν υιοθετεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, στο οποίο επιμένει από την πρώτη μέρα η πλειοψηφία, και έβαλλε κατά του κ. Καραμανλή. «Μετά το 2019 κατέρρευσε ο ΟΣΕ, όσον αφορά στο προσωπικό. Σταμάτησαν πρόσθετες ασφαλιστικές δικλείδες, π.χ. το σύστημα στη Ζάχαρη Λάρισας και το κέντρο στην Καρόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι ο ίδιος επί θητείας του ανησυχούσε «για όλα, αλλά όχι για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου».

Όσον αφορά στην επίμαχη σύμβαση 717, επισήμανε πως αν ολοκληρωνόταν επί  των ημερών του, τότε «δεν θα είχαμε σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης».  «Είχαμε πρόβλημα με τα αναλογικά συστήματα, γιατί υπήρχαν και συστήματα πιο καινούρια. Άρα, δεν μπορούσαμε να έχουμε ενιαίο σύστημα», είπε σχετικά και πρόσθεσε πως υπήρχε έλλειψη ανταλλακτικών και εξοπλισμού για την υλοποίηση της εν λόγω σύμβασης, χαρακτηρίζοντας ως μη σοβαρή τη μελέτη του έργου.

Επιπλέον, ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ επί ΣΥΡΙΖΑ, για να εξηγήσει την εκχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This