Ποιοι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης προστάτεψαν τον Μητσοτάκη από το ψήφισμα καταπέλτη

Aπών από την ψηφοφορία ήταν και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Must Read

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση ευρωβουλευτών της αντιπολίτευσης στην ψηφορορία την Τετάρτη στην Ολομέλεια για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Το ψήφισμα, το οποίο πέρασε στο Ευρωκοινοβούλιο με 330 υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, συνιστά καταδίκη για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις πρακτικές του ίδιου του πρωθυπουργού.

Νέος διασυρμός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Εγκρίθηκε το ψήφισμα-καταδίκη για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Απορίας άξιον γιατί απουσίαζε από την ψηφοφορία ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέλιος Κούλογλου, ορκισμένος πολέμιος των μεθοδεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απών και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούμενος προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού.

Κατά ψήφισε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μανώλης Φράγκος, διευκρινίζοντας με Δελτίο Τύπου ότι συμφωνεί σε γενικές γραμμές με το ψήφισμα, δεν αποδέχεται, ωστόσο, τον όρο «μειονότητες» ως «εθνικά επικίνδυνο». Επιπλέον, απαράδεκτο για το κόμμα του είναι και το γεγονός ότι περικόπτει κονδύλια από την Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα υπάρχει μία και μόνη μειονότητα και αυτή είναι θρησκευτική. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός υποκρύπτει δόλο και εξυπηρετεί συμφέροντα που επιβουλεύονται την εθνική ασφάλεια και εθνική ακεραιότητα» υπερτονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Και καταλήγει: «Τέλος, η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται ποτέ να προσυπογράψει ψήφισμα το οποίο συμπεριλαμβάνει οποιασδήποτε μορφής μείωση της ευρωπαΐκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Όποιοι επιθυμούν κάτι τέτοιο, δεν πλήττουν την κυβέρνηση, αλλά τον ελληνικό λαό».

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος δήλωσαν «παρών» υποστηρίζοντας ότι το ψήφισμα «ξεπλένει την κυβέρνηση της ΝΔ» και οι επισημάνσεις «γίνονται από τη σκοπιά των δήθεν “αξιών” της ΕΕ».

Κατά του ψηφίσματος τάχθηκε και η Εύα Καϊλή, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αλληθορίζουσα, ως φαίνεται, προς την Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, απών από την ψηφοφορία ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις του με το Μαξίμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This