Ολόκληρο το ψήφισμα «χαστούκι» στον Μητσοτάκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εκθέτει τη χώρα η κυβέρνηση, αφού η Ελλάδα κινδυνεύει με περικοπή κονδυλίων!

Must Read

Νέο ηχηρό «χαστούκι» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη φέρνει η εξέλιξη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου υπερψηφίστηκε το ψήφισμα για την καταδίκη της Ελλάδας αναφορικά με το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου.

Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν 330 ευρωβουλευτές, ενώ καταψήφισαν συνολικά 254 και δήλωσαν αποχή 26. Παρά τις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να μετριάσουν τον σάλο με αντι-ψήφισμα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, η ανησυχία στις Βρυξέλλες είναι έντονη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Το κράτος δικαίου, η Ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία στην Ελλάδα, βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην φίμωση των ΜΜΕ, το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αστυνομική βία και την μεταχείριση μεταναστών.

Η εξέλιξη είναι πολύ σοβαρή για τη χώρα, καθώς τίθεται θέμα εκταμίευσης κονδυλίων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Μάλιστα καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει την εκταμίευση των κονδυλίων της ΕΕ προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης αφενός της αξιολόγησης της χρήσης των κονδυλίων της ΕΕ στο πλαίσιο του κανονισμού περί κοινών διατάξεων σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, αφετέρου σε σχέση με τη μη εφαρμογή των αποφάσεων των ευρωπαϊκών δικαστηρίων σύμφωνα με τον κανονισμό για την αιρεσιμότητα του κράτους δικαίου».

Συγκεκριμένα στο άρθρο 27 του ψηφίσματος αναφέρεται:

«Καλεί την Επιτροπή να χρησιμοποιήσει πλήρως τα εργαλεία που διαθέτει για να αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις των αξιών που κατοχυρώνονται στο άρθρο 2 ΣΕΕ στην Ελλάδα· ζητεί, ειδικότερα, αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τον Χάρτη κατά την εφαρμογή των σχετικών κονδυλίων της ΕΕ, όπως απαιτείται από τον κανονισμό για τις κοινές διατάξεις· ζητεί από την Επιτροπή αξιολόγηση των συνεπειών της αδυναμίας εφαρμογής των σχετικών αποφάσεων από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια βάσει του κανονισμού περί όρων κράτους δικαίου· υπενθυμίζει ότι, σε περίπτωση υιοθέτησης χρηματοδοτικών μέτρων, η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι οι τελικοί αποδέκτες ή οι δικαιούχοι των κονδυλίων της ΕΕ δεν στερούνται αυτά τα κεφάλαια, όπως ορίζεται στο άρθρο 5 παράγραφοι 4 και 5 του Κανονισμού Προϋποθέσεων για το Κράτος Δικαίου, και πρέπει να βρει τρόπους για να διασφαλίσει ότι τα κονδύλια της ΕΕ φθάνουν σε πολίτες, επιχειρήσεις, περιφερειακές και τοπικές αρχές, ΜΚΟ και οποιουσδήποτε άλλους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς, εάν η κυβέρνηση δεν συνεργαστεί σχετικά με ελλείψεις του κράτους δικαίου, ιδίως δεδομένων των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, του κόστους ζωής και της αύξησης της φτώχειας στη χώρα».

Διαβάστε ολόκληρο το ψήφισμα για τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα

Greece-Resolution-Final

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This