Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ χρεώνει στον οργανισμό τα προσωπικά ταξίδια του

Από τους τρεις μήνες που βρίσκεται στη θέση, τον έναν έλειπε σε ταξίδι «για υπηρεσιακούς λόγους»

Must Read

Με χρήματα από το ταμείο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) φαίνεται πως πραγματοποιεί τα προσωπικά του ταξίδια ο νέος ή προσωρινός πρόεδρος (;) του οργανισμού, ο καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ενώ στους τρεις μήνες που κατέχει συνολικά τη θέση έχει ήδη απουσιάσει περίπου τον έναν, δεδομένου ότι η απόφαση διορισμού του δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Οπως προκύπτει από τις αποφάσεις ανάληψης οικονομικής υποχρέωσης που δημοσιεύτηκαν στη Δι@ύγεια, στον ομολογουμένως εξαίρετο, διακεκριμένο και αναγνωρισμένο επιστήμονα εγκρίθηκε πρώτη φορά δαπάνη στις 21 Νοεμβρίου ύψους 190 ευρώ για να μετακινηθεί στην Αλεξανδρούπολη από 21 Νοεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου, με αιτιολογία «υπηρεσιακούς λόγους». Η δεύτερη απόφαση ανάληψης οικονομικής υποχρέωσης είχε ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου, ήταν ύψους 250 ευρώ, αφορούσε πάλι μετακίνηση του προέδρου στην Αλεξανδρούπολη από 1 Δεκεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου, ενώ γινόταν εκ νέου επίκληση «υπηρεσιακών λόγων».

Ευάγγελος Μανωλόπουλος

Στην ίδια λογική, η επόμενη έγκριση οικονομικής δαπάνης, ύψους 250 ευρώ, είχε ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου και αφορούσε πάλι ταξίδι «για υπηρεσιακούς λόγους» στην Αλεξανδρούπολη από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου. Στις 29 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε ακόμη ένα κονδύλι, ύψους 150 ευρώ, προκειμένου να μεταβεί ο κ. Μανωλόπουλος με ιδιωτικό μέσο στις 7 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη και να επιστρέψει στις 8 Ιανουαρίου.

Τέλος, στις 12 Ιανουαρίου εγκρίθηκε ποσό ύψους 400 ευρώ αυτήν τη φορά, προκειμένου ο πρόεδρος να ταξιδέψει ακόμη μία φορά στην Αλεξανδρούπολη από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 17 Ιανουαρίου για τους γνωστούς «υπηρεσιακούς λόγους».

Δύο από τις αποφάσεις με τις εγκρίσεις δαπανών για λογαριασμό του κ. Μανωλόπουλου

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μανωλόπουλος ήταν επί σειρά ετών καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) αλλά και διευθυντής του Τμήματος Κλινικής Φαρμακολογίας του Ακαδημαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Δεν είναι μάλιστα απίθανο ο κ. Μανωλόπουλος να διατηρεί ακόμη διεύθυνση κατοικίας στην Αλεξανδρούπολη.

Ετσι, οι μετακινήσεις που προαναφέρθηκαν, όλες στην Αλεξανδρούπολη, φαίνεται πως δεν αφορούν υποθέσεις του ΕΟΦ, αλλά προσωπικές και επαγγελματικές δραστηριότητες του κυρίου καθηγητή, που δεν σχετίζονται με τον οργανισμό. Θα ήταν, λοιπόν, ορθότερο οι δαπάνες αυτές να βαρύνουν τον ίδιο, και όχι το ταμείο ενός δημόσιου οργανισμού, που αυτήν τη χρονική στιγμή έχει κληθεί να υπηρετήσει, με βάση και την αρχή της χρηστής διοίκησης.

Αξίζει να επισημάνουμε πως ο κ. Μανωλόπουλος είχε ανακοινωθεί αρχικώς ως ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ, ενώ η ανακοίνωση έτυχε τεράστιας προβολής. Εν συνεχεία όμως στον διορισμό του αναφερόταν ως «προσωρινός πρόεδρος». Δημοσιεύματα ανέφεραν πως, επειδή ο διορισμός του εγκρίθηκε, ενώ είχε ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο «νόμος Κεραμέως», που έθετε ως προϋπόθεση για τον διορισμό των προέδρων οργανισμών τη διεξαγωγή διαδικασίας από το ΑΣΕΠ, χρησιμοποιήθηκε ο χαρακτηρισμός «προσωρινός» για να παρακαμφθεί το εμπόδιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This