Στον Άρειο Πάγο τα funds χωρίς ΑΦΜ

Οι δανειολήπτες ετοιμάζουν μηνυτήρια αναφορά για τις παράνομες εξαγορές δανείων! Σφοδρές αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη της κυριακάτικης δημοκρατίας

Must Read

Πανελλήνια αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την ανυπαρξία ελληνικού ΑΦΜ στα funds του εξωτερικού, που αγόρασαν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων πολιτών, αφού και με έγγραφο της ΑΑΔΕ αποδεικνύεται ότι «πρέπει να έχουν ελληνικό ΑΦΜ ή φορολογικό υπεύθυνο με ελληνικό ΑΦΜ, διαφορετικά είναι παράνομοι».

  • Από τον Νίκο Πετρουλάκη

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», όμως, θα έχει και συνέχεια από τον δικηγόρο Γιώργο Παλάζη, το γραφείο του οποίου άρχισε τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των funds, τα οποία αγόρασαν τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων χωρίς να έχουν ελληνικό ΑΦΜ, δεδομένου ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, όπως και επίσημη καταγγελία στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ, ζητώντας την παρέμβασή τους στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

Το πολυσυζητημένο πρωτοσέλιδο της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Παράλληλα, από το γραφείο νομικών του κ. Παλάζη, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «δημοκρατία»: «Θα κινήσουμε τις διαδικασίες, εκτός των μηνυτήριων αναφορών, για να ενημερωθούν τα κόμματα και να γίνει ερώτηση στη Βουλή, για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες ελέγχου, γιατί δεν είναι δυνατόν να ζητάει η κυβέρνηση να βγάλει ΑΦΜ ένα βρέφος έως ενός χρόνου, ένα ελληνόπουλο που μόλις γεννήθηκε, και να μην έχουν ελληνικό ΑΦΜ τα funds, που πήραν τα σπίτια των Ελλήνων και τα βγάζουν σε πλειστηριασμό. Θα κάνουμε ερώτηση και στον κ. Στουρνάρα, πρέπει όμως να ασχοληθεί και η Βουλή».

Το αποκλειστικό θέμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες της Ελλάδας και το κοινοποίησαν νομικοί και στελέχη εταιριών στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο διαδίκτυο. Με τον κ. Παλάζη επικοινώνησαν και μέλη του συλλόγου δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τους πλειστηριασμούς και δήλωσαν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν τα funds.

«Σε μια υπερφορολογημένη κοινωνία, όπως είναι η ελληνική, υπάρχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας χωρίς ΑΦΜ, έχοντας μάλιστα τη διακίνηση τεράστιας περιουσίας των Ελλήνων, τα σπίτια τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητάει να έχουν οι Ελληνες φορολογική συνείδηση, αλλά χωρίς να ξέρουμε και τους ιδιοκτήτες των funds, αυτοί δεν έχουν, λειτουργώντας χωρίς ελληνικό ΑΦΜ και χωρίς φορολογικό εκπρόσωπο, κάτι που ορίζει σαφώς ο νόμος και μας απάντησε η ΑΑΔΕ ότι έχουμε απόλυτο δίκαιο με τις ερωτήσεις που καταθέσαμε. Πρέπει να βρει το δίκιο του και ο κόσμος, να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, γι’ αυτό και θα κάνουμε τις μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Οικονομικού Εγκλήματος. Ελπίζουμε ότι θα ζητήσουν αμέσως να γίνει έλεγχος αυτών των εταιριών».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This