Την Πέμπτη η ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι διαρροές από τα κόμματα του «Ναι»

Στα κόμματα που καταψηφίζουν τα πράγματα είναι απλά

Must Read

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για το «καυτό» νομοχέδιο, που προβλέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Στα κόμματα που καταψηφίζουν τα πράγματα είναι απλά. Ωστόσο, στις κοινοβουλευτικές ομάδες που τάσσονται υπέρ της ρύθμισης για την ισότητα στον γάμο μετρούν τις πιθανές απώλειες, οι οποίες ενδέχεται να αλλάξουν ακόμη και την δωδεκάτη ώρα.

Εντός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτιμάται πως θα σημειωθούν και οι μεγαλύτερες διαρροές κατά του νομοσχεδίου. Και στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρακολουθούν τις τοποθετήσεις των βουλευτών. Ο Στέφανος Κασσελάκης να επανήλθε στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας φοβούμενος παραφωνίες και διαφοροποιήσεις.

Οι εκτιμήσεις του Μαξίμου

Θα ξεπεράσουν τελικά τα 110 τα «Ναι» εκτιμούν στην κυβέρνηση, μετά τα απανωτά μασάζ σε υπουργούς και βουλευτές. «Όχι» περιμένουν από Αντώνη Σαμαρά, Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, Ανδρέα Κατσανιώτη, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Φώντα Μπαραλιάκο, Κώστα Καραγκούνη, Άννα Καραμανλή, Βασίλη Γιόγιακα, Χαράλαμπο Αθανασίου, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Θανάση Δαβάκη, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Κώστα Γκιουλέκα, Φωτεινή Αραμπατζή και Γιώργος Καρασμάνη.

Ανάμεσα στην αποχή και το «Όχι»: Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Πασχαλίδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μάριος Σαλμάς, Άγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιανός, Κώστας Κατσαφάδος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Κώστας Κεφαλογιάννης, Στέλιος Πέτσας, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος, Λάκης Βασιλειάδης, Μάνος Κόνσολας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιάννης Οικονόμου.

Αποχή από Θάνο Πλεύρη και Μάκη Βορίδη

ΠΑΣΟΚ

Περισότεροι από 10 βουλευτές από τους 32 θα απόσχουν. Κατά έχουν δηλώσει οι Παναγιώτης Παρασκευαΐδης και Σταύρος Μιχαηλίδης. Με επιφυλάξεις και πιθανότατα αποχή η γραμματέας της ΚΟ, Ευαγγελία Λιακούλη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι Μανώλης Χνάρης, Απόστολος Πάνας, Νάγια Γρηγοράκου, Χριστίνα Σταρακά, Ανδρέας Πουλάς, Τάσος Νικολαΐδης, Κατερίνα Καζάνη, Ελένη Βατσινά, Ιλχάν Αχμέτ και Μπουρχάν Μπαράν.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Προβληματισμός υπάρχει για 4 ή 5 βουλευτές με πιθανότερο τον Παύλο Πολάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This