Εθνικός τραμπούκος και στα δικαστήρια!

Δικαιώνοντας το καταδικαστικό ψήφισμα της Ευρωβουλής ο υπουργός Υγείας έκανε χθες κατάχρηση εξουσίας στην αίθουσα του Εφετείου

Must Read

Για τους Έλληνες βουλευτές και υπουργούς δεν αρκεί μόνο η ασυλία από τον αντισυνταγματικό και προκλητικό νόμο. Ούτε οι συνοδείες ασφαλείας που τους πληρώνει ο κόσμος. Φαίνεται ότι έχουν ανάγκη πλέον να τραμπουκίζουν με τη φρουρά τους ακόμα και όταν καλούνται να δώσουν το «παρών» σε μια δίκη. Αδιανόητα πράγματα…

Ως γνήσιος εκφραστής του κράτους… δικαίου επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Υγείας έκανε χθες επίδειξη ισχύος και, πρακτικά, κατάχρηση εξουσίας μέσα σε δικαστήριο.

Μία μέρα μετά το ξεδιάντροπο κουκούλωμα των Τεμπών από τη στημένη Εξεταστική-φιάσκο, μερικές εβδομάδες έπειτα από τον Μαρκόπουλο, που επιτέθηκε σε καθηγητές σχολείου, ένας κορυφαίος υπουργός και σταθερή «πατερίτσα» του Μητσοτάκη μπαίνει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στα δικαστήρια και συμπεριφέρεται σαν ηγεμόνας απέναντι σε υπηκόους του, με τους φρουρούς του να σπρώχνουν τον κόσμο.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης τελικά δεν αρκείται μόνο στις λεκτικές επιθέσεις και τις προσβολές μέσα στη Βουλή ή να διαλύει τη δημόσια υγεία και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Τώρα φτάνει να ξεπερνάει ακόμα και τα δικά του στάνταρ θράσους.

Χθες επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, με κατηγορουμένους τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, την πρώην οικονομική διευθύντρια του κέντρου, Αικατερίνη Πολύζου, και τον πρώην διευθυντή του, Θεόδωρο Παπαδημητρίου.
Στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, αλλά και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, όμως, είχε δώσει τη δική του μαρτυρία σε προηγούμενη δικάσιμο!

Η ταυτόχρονη παρουσία Γεωργιάδη – Πολάκη ήταν δεδομένο ότι θα φέρει εντάσεις, όμως η κατάσταση ξέφυγε όταν, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δικηγόρος του κ. Πολάκη, Γιάννης Απατσίδης, κατήγγειλε πως άνδρας της φρουράς του υπουργού τον έσπρωξε βίαια. Ο Γεωργιάδης είχε παρέμβει αμέσως πριν -με καθεστωτική νοοτροπία- στη λειτουργία του δικαστηρίου, επειδή ο Πολάκης αρνούνταν να απαντήσει σε ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης, επικαλούμενος την ανάγκη να μεταβεί σε ασθενή του. Ο Γεωργιάδης, σαν να ήταν αυτός ο δικαστής που ορίζει τους κανόνες της διαδικασίας, ακούστηκε να παρεμβαίνει, λέγοντας προς τον πρόεδρο της έδρας: «Τι διαδικασία είναι αυτή;»

Ο Γεωργιάδης δηλαδή, σαν σερίφης στην Αγρια Δύση, έκανε bullying στον δικαστή, κατηγορώντας τον ότι δεν εφαρμόζει σωστά τη διαδικασία. Αν αυτό δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση, τότε πώς μπορεί να χαρακτηριστεί;

Αλήθεια, ο πρόεδρος του δικαστηρίου μπορεί να συνεχίσει τη δίκη αμερόληπτα ή θα επηρεαστεί μετά τη χθεσινή ωμή κυβερνητική παρέμβαση μέσα στην αίθουσα; Ο λαλίστατος και της προσκολλήσεως στον Μητσοτάκη Φλωρίδης πώς σκοπεύει να αντιδράσει απέναντι στους τραμπουκισμούς Γεωργιάδη;

Η επίθεση του υπουργού Υγείας στον πρόεδρο του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του Απατσίδη: «Τι είναι αυτά τα πράγματα, από πού και ως πού ο Γεωργιάδης παρεμβαίνει στη διαδικασία; Επειδή είναι υπουργός;».

Από το σημείο αυτό και μετά στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο, με τον δικηγόρο του Πολάκη να καταγγέλλει αστυνομικό της φρουράς του Γεωργιάδη ότι τον έσπρωξε και να ζητεί την προστασία της έδρας. Η δίκη διακόπηκε και το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο Πολάκης θα συνεχίσει την κατάθεσή του στις 13 Μαρτίου.

Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που θα κρίνει ποια πλευρά έχει δίκιο για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ζήτημα που προκύπτει, όμως, είναι ότι ένας υπουργός, ο οποίος έχει καταθέσει σε άλλη ημερομηνία, μπαίνει στο δικαστήριο και επιτίθεται στον πρόεδρο της έδρας, ενώ η φρουρά του σπρώχνει δικηγόρο, όπως καταγγέλθηκε.

Μετά την έκταση που πήρε χθες στα σάιτ το θέμα, ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να καμουφλάρει όσα έκανε, κάνοντας λόγο για «ψευδείς εντυπώσεις» και ότι ο Απατσίδης έστησε μία φασαρία για να επιτύχουν τη διακοπή της δίκης.

Ομως, ο Γεωργιάδης δεν απαντάει για ποιο λόγο χρησιμοποίησε την εξουσία του για να επιτεθεί στον πρόεδρο του δικαστηρίου. Οποιοσδήποτε πολίτης έκανε τέτοια παρέμβαση προς τον πρόεδρο, θα τον είχαν πετάξει κλοτσηδόν εκτός αίθουσας. Κι όμως, ουδείς απέβαλε τον Γεωργιάδη, ακριβώς επειδή είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που όλη η Ευρώπη ανησυχεί όσον αφορά τον εκτροχιασμό του κράτους δικαίου.

Η έως τώρα πορεία του Αδωνη είχε απ’ όλα: Δηλώσεις με ψέματα και εξαπάτηση, κυβιστήσεις, ιδεολογικό κενό, πολιτικό θράσος και κυνισμό. Γι’ αυτό κι ο Μητσοτάκης τον έκανε δεξί χέρι του. Για τον πρωθυπουργό όλα αυτά θεωρούνται προσόντα.

Από χθες, όμως, στη ρουτίνα των μεθόδων του Γεωργιάδη μπήκε και το νταηλίκι, βάζοντας μπροστά τους σωματοφύλακές του. Στο εξής όποιος πολίτης βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον υπουργό θα πρέπει να σκέφτεται ότι μπορεί, αν τον στραβοκοιτάξει, να δεχθεί σπρωξίματα και bullying. Το ίδιο και ο κάθε δικαστής, που θα πρέπει να ρωτάει πρώτα τον Αδωνι αν εγκρίνει τον τρόπο που διεξάγει τη διαδικασία.

Η αλήθεια να λέγεται, για σπρωξίδια σε άνθρωπο δεν είχαμε ξανακούσει. Ο Γεωργιάδης, όμως, πάντα καταφέρνει να ξεπερνάει ακόμα και τον χειρότερο εαυτό του.

Βασίλης Γαλούπης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This