ΣΥΡΙΖΑ: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Κασσελάκη, η εκλεκτή του Τσίπρα και η ημερομηνία των εκλογών

Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Σε διαρκή περιδίνιση και αβεβαιότητα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις λίγο πριν το 4ο συνέδριο, όπου ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έριξε «βόμβα» για τον Κασσελάκη, τον οποίο κάλεσε να προσφύγει στη βάση, προκειμένου να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των μελών στο πρόσωπό του.




«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε επανεκλογή προέδρου» ήταν η «απάντηση» του Κασσελάκη στον Τσίπρα λίγη ώρα αργότερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο και ήδη από χθες ξεκίνησαν τα σενάρια για τους πιθανούς αντιπάλους του.

Ποια θα είναι τα πρόσωπα όμως που αναμετρηθούν στις νέες εσωκομματικές εκλογές;

To όνομα που ακούστηκε πρώτο είναι αυτό της έμπειρης πολιτικού και «εκλεκτής» του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για την Όλγα Γεροβασίλη η οποία φέρεται ότι έχει ήδη λάβει την απόφασή της και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της το απόγευμα. Η βουλευτής Άρτας είναι εξαιρετικά δημοφιλής, δυναμική μεν, αλλά ήπιων τόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η επικρατέστερη, με πολλά από τα στελέχη να την θεωρούν «δυνατή» αντίπαλο του Κασσελάκη.

Δεύτερο ακούστηκε το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος μάλιστα όπως έγραψε νωρίτερα το newsbreak.gr, συναντήθηκε σήμερα με την κ. Γεροβασίλη στη Βουλή.




Κάποιοι ανέφεραν και το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου, προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως σε δηλώσεις του σε εκπομπή του Open, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ριχτεί στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

Πολύ πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και συχνά παρεμβαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές για να υπερασπιστεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τραπέζι έπεσαν και τα ονόματα των Παύλου Πολάκη – Νίκου Παππά, ωστόσο οι πιθανότητες να θέσουν υποψηφιότητα δεν είναι σημαντικές.

Τα πρόσωπα που θέσουν υποψηφιότητα και θα κονταροχτυπηθούν με τον Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινωθούν κατά πληροφορίες, μέχρι την Κυριακή.




Η ημερομηνία των εκλογών

Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν μετά τα μέσα Μαρτίου και η ημερομηνία θα ανακοινωθεί μέχρι την Κυριακή, κατά την ολοκλήρωση του συνεδρίου. Υπενθυμίζεται ότι για να ξεκινήσει το στήσιμο των κάλπεων, θα πρέπει να έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Έτσι, μέχρι στιγμής η 10η Μαρτίου θεωρείται επικρατέστερη ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Δεν αποκλείεται λοιπόν οι εκλογές να γίνουν αφού εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Την ίδια περίοδο ωστόσο ξεκινούν οι ετοιμασίες για τις ευρωεκλογές, οπότε το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα θα είναι πολύ «ζόρικα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.




Η εκλογική διαδικασία θα είναι αντίστοιχη της προηγούμενης, με τον Κασσελάκη να ανακοινώνει τέσσερις κάλπες και συγκεκριμένα για Πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Επιτροπές και Οργανώσεις μελών. Άγνωστο παραμένει ακόμα το αν θα γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως επιθυμεί ο ίδιος ο Κασσελάκης.

Δείτε επίσης:

Η Όλγα παίρνει το όπλο της

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This