Κόντρα Δούκα-Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων για την «Ανάπλαση ΑΕ»

«Γιατί αναζητούμε συνέχεια αφορμές και δικαιολογίες για να βάλουμε απόσταση μεταξύ μας, έτσι με αυτόν τον τρόπο, αντί να προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε;»

Must Read

Ανέβηκαν οι τόνοι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, με τον πρώην δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και τον νυν Χάρη Δούκα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την υπόθεση της «Ανάπλαση Α.Ε.».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η νέα εταιρεία δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, δεν δείχνει να έχει συσταθεί, να έχει Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδριάζει, ενώ η παλιά εταιρεία δείχνει να είναι ενεργή. Γι’ αυτό και αναρωτήθηκε ποια από τις δύο εκτελεί έργα, με τον Κώστα Μπακογιάννη μιλάει για «τοξική επίθεση» από πλευράς του Χάρη Δούκα.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε:

«Μέχρι και σήμερα, κατόπιν αναζήτησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η νέα εταιρεία δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Εταιρειών. Δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και να λειτουργεί. Αντιθέτως, η μέχρι πρότινος εταιρεία ‘’Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε” συνεχίζει τύποις τη λειτουργία της και το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει ενεργό. Μάλιστα έσπευσε να δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του έτους 2021 έως 11 Ιανουαρίου 2024. Τι ακριβώς γίνεται εδώ; Πώς δηλαδή τρέχουν σήμερα τα έργα, όταν δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες δημοσιεύσεις για να ολοκληρωθεί η σύσταση της εταιρείας ‘’Ανάπλαση Δημόσιων Χώρων Α.Ε.”; Έχει επισέλθει μια εταιρεία, που ακόμη δεν έχει αποκτήσει δημοσιότητα στις ισχύουσες συμβάσεις; Ποιός υλοποιεί τα έργα; Εσείς κ. Μπακογιάννη; Κάποιος άλλος; Γίνονται Διοικητικά Συμβούλια; Δεν πρέπει να μας ενημερώσετε αν συμμετέχετε σε κάποια Διοικητικά Συμβούλια και τι ακριβώς αποφασίζετε σε αυτά; Πώς δηλαδή συνεχίζουν τα έργα, που έχει αναλάβει η ‘’Ανάπλαση”, όπως αυτό της Βασιλίσσης Όλγας, όπου τα φώτα είναι κλειστά, μετά ανοίγουν, μετά ανοιγοκλείνουν και δεν ξέρει κανείς τελικά τι γίνεται; Τι ακριβώς έργα υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, από ποιό Διοικητικό Συμβούλιο και γιατί τελικά η κυβέρνηση έδειξε τόσο μεγάλη σπουδή να συστήσει μια εταιρεία, που όπως αποδεικνύεται, ούτε έχει συσταθεί, ούτε νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχει, ούτε καν στο Μητρώο είναι; Η εταιρεία αυτή υλοποιεί έργα σήμερα στην Αθήνα, τα οποία είναι κρίσιμα».

Ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε: «Νομίζω έχουμε μπερδευτεί. Ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων είναι να συμβάλλουν, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, στο να πάει η πόλη μπροστά. Κι εμείς αυτό κάνουμε. Προαπαιτούμενο είναι να μπορούμε να συζητάμε ελεύθερα, να ασκούμε κριτική, αλλά και να δεχόμαστε. Δεν μπορεί όποτε ανοίγουμε κάποια θέματα, που δεν είναι της αρεσκείας της δημοτικής Αρχής, χωρίς καμία προσωπική αναφορά, η απάντηση να είναι μια τοξική επίθεση και να θυμόμαστε το φάντασμα της ‘’Ανάπλασης Α.Ε.”. Θέλω να θυμίσω πως ξεκινήσαμε από την ανήθικη υπόνοια, πως ό,τι έγινε με την ‘’Ανάπλαση Α.Ε.” έγινε δήθεν για να μην γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Βαθιά προσβλητική επίθεση, αναίτια και απρόκλητα. Συνεχίσαμε μετά με έντεχνες διαρροές, πως αυτό έγινε, όχι γιατί δεν θέλαμε διαχειριστικό έλεγχο, αλλά γιατί δήθεν εγώ θέλω ή ζήτησα, να αναλάβω τη διοίκηση της εταιρείας. Φτάσαμε στο σημείο, όταν ετέθη στον δήμαρχο αυτό σε τηλεοπτική συνέντευξη, να μην το διαψεύσει. Και τώρα ακούμε ότι η ‘’Ανάπλαση Α.Ε.” συνεχίζει να λειτουργεί μέσα στην πόλη και αναρωτιέται η δημοτική Αρχή, με ποιόν συνεργάζεται για τα έργα. Δεν το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής. Ξέρω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά εντός του 2024, ξέρω ότι έχω θέσει την παραίτησή μου στη διάθεση των αρμοδίων και περιμένω να ολοκληρωθεί η μετάβαση».

Και συνέχισε την τοποθέτησή του: «Αλλά σήμερα, τουλάχιστον άντλησα εν μέρει την απάντηση. Έργο ένα, δέντρα. Με ποιόν συνεργάζεται; Με τον αντιδήμαρχό σας, ο ίδιος το είπε ότι συνεργάζεται με την ‘’Ανάπλαση Α.Ε.” για να βάλει τα δέντρα. Λύθηκε λοιπόν το ένα μυστήριο. Παιδική χαρά, λόφος του Στρέφη, με ποιόν συνεργάζεται; Μα η πρόεδρος σας είπε ότι συνεργάζεται η ίδια και μάλιστα κάνει αλλαγή στη μελέτη. ‘Αρα λοιπόν, ποιό είναι το φοβερό μυστήριο που δυσκολευόμαστε να λύσουμε; Και γιατί αναζητούμε συνέχεια αφορμές και δικαιολογίες για να βάλουμε απόσταση μεταξύ μας, έτσι με αυτόν τον τρόπο, αντί να προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This