Αδιανόητο: Η Τουρκία εκπαιδεύεται σε κατάρριψη F-35 μέσα στο FIR Αθηνών!

Ο Ερντογάν εκτελεί βολές κατά τουρκικών UAV τζετ με πυραύλους S-400 πάνω από τη βραχονησίδα Ζουράφα, παραβιάζοντας μόνιμα το FIR Αθηνών

Must Read

Η Τουρκία αναβαθμίζει την επιθετική της πολιτική σε βάρος της Ελλάδας στην περιοχή του Αιγαίου με συνδυασμένες εκπαιδεύσεις και βολές με πραγματικά πυρά, σε περιοχή που καταλαμβάνει και ελληνική κυριαρχία στη βραχονησίδα Ζουράφα. Η Τουρκία από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 1 Μαρτίου εκτέλεσε συνδυασμένες επιχειρήσεις με πραγματικά πυρά σε ύψος μέχρι τα 51.000 πόδια, με συμμετοχή S-400, F-16 και με τα καινούργια τζετ UAVs, τα οποία είναι κατηγορίας stealth (δηλαδή αόρατα), μπορούν να πετούν μέχρι τα 70.000 πόδια και χρησιμοποιούνται και από τουρκικό αεροπλανοφόρο.

  • Από την Κύρα Αδάμ

Σύμφωνα με τα επίσημα και έγκυρα στοιχεία, η Τουρκία δοκιμάζει τις δυνατότητες των S-400 στην αποκάλυψη αεροπορικών στόχων stealth. Στην πράξη, κάνει προσομοίωση των stealth F-35 με τα stealth τουρκικά UAVs. Αυτό οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η Τουρκία από τώρα προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει επαρκώς τα ελληνικά F-35, όταν τα αποκτήσει η Ελλάδα. Η περιοχή της τουρκικής εκπαίδευσης και δοκιμών αποτελεί δώρο του Ερντογάν στην εταιρία του γαμπρού του, που κατασκευάζει τα UAVs, δεδομένου ότι την περιοχή αυτή την έχει καταστήσει μόνιμο πεδίο βολής – μολονότι καταλαμβάνει και τμήμα της ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα. Η περιοχή αυτή, όπως φαίνεται στον χάρτη, επικαλύπτεται και από τη μόνιμη και απαγορευμένη τουρκική περιοχή LTP-1. Λόγω των απαγορευμένων περιοχών, αποκλείεται η αεροπορική ή ναυτική προσπέλαση από το Αιγαίο προς τη Μαύρη Θάλασσα, μέσω Στενών, χωρίς την έγκριση της Τουρκίας. Για τον λόγο αυτόν οι Αμερικανοί προωθούνται προς Ουκρανία μέσω Αλεξανδρούπολης.

Η Τουρκία καταλαμβάνει και ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα (με κόκκινο χρώμα)

Δηλαδή, η κυβέρνηση έδωσε την Αλεξανδρούπολη και έχασε τη Ζουράφα. H επικάλυψη αυτή και ο συνδυασμός με την περιοχή στη Ζουράφα δημιουργούν νέο δεδομένο απαγόρευσης πτήσεων για όλα τα αεροσκάφη, εκτός από τα τουρκικά που συμμετέχουν στην εκπαίδευση και βολή πυρών.

Η Αθήνα αντέδρασε στην τουρκική κατάληψη εθνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα, η οποία αντίδραση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την τουρκική κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα, αλλά αποδεικνύει την αδυναμία του επιτελικού κράτους των αρεστών της κυβέρνησης. Και τούτο διότι, ως αντίδραση στην τουρκική επιθετική ενέργεια, η Αθήνα εξέδωσε διεθνή αγγελία, με την οποία υποστηρίζει ότι «η τουρκική περιοχή καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, για την οποία η μόνη αρμόδια Αρχή για να εκδώσει αγγελία είναι η Αθήνα» και δεν αναφέρει πουθενά το FIR Αθηνών.

Το θέμα και το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι η έκδοση αγγελίας από την Ελλάδα ως αντίδραση, και τούτο διότι, όταν η Τουρκία καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία σε διεθνές πλαίσιο και στην πράξη, με την ελληνική αγγελία δεν γυρίζει πίσω η ελληνική κυριαρχία. Λέει λοιπόν η κυβέρνηση ότι η εκπαίδευση και βολή πυρών στην περιοχή αυτή είναι παράνομες, διότι στην περιοχή αυτή μόνο η Ελλάδα μπορεί να εκδώσει αγγελία, που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος δεν γνωρίζουν ότι στο σύνολο του FIR Αθηνών (που περιλαμβάνει εθνική κυριαρχία, διεθνή θάλασσα, διεθνή εναέριο χώρο) μόνο η Ελλάδα είναι αρμόδια και υπεύθυνη για έκδοση αγγελίας με βάση τον ΙCΑΟ, και όχι μόνο έκδοση αγγελίας για την ελληνική κυριαρχία.

Στην πράξη, η Ελλάδα διέγραψε/κατήργησε/πέταξε στα άχρηστα τις αρμοδιότητες που έχει αναθέσει ο ΙCΑΟ στην Ελλάδα για έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και Ερευνα και Διάσωση. Και τούτο διότι στην αγγελία που εξέδωσε η κυβέρνηση δεν αναφέρει καθόλου τον όρο «FIR Αθηνών». Ετσι, στην πράξη, η Τουρκία καθιστά ανύπαρκτο το FIR (και συμφωνεί και η Ελλάδα), που δεν το αναφέρει στην αγγελία. Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία απάντησε στην Ελλάδα, και μάλιστα σε διεθνές πλαίσιο, ότι η περιοχή αυτή κείται αυστηρά εντός της τουρκικής επικράτειας/κυριαρχίας, θέτοντας στα άχρηστα και καταλαμβάνοντας ελληνική περιοχή στη Ζουράφα.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει ως τεκμήριο την ελληνική αγγελία Α0581/24, στην οποία αναγράφεται ότι η τουρκική περιοχή καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία χωρίς τον όρο «FIR Αθηνών», και την τουρκική αγγελία Α1870/24, στην οποία αναγράφεται ότι το σύνολο της περιοχής κείται αυστηρά εντός του FIR Κωνσταντινούπολης, που αποτελεί τουρκική επικράτεια/κυριαρχία. Αποδεικνύεται τελικά ότι η Ζουράφα διαγράφεται από τον χάρτη, με την κυβέρνηση να μην οδηγεί την Τουρκία στον ΟΗΕ για κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, προφανώς λόγω ήπιου κλίματος. Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Τη Συνθήκη της Λωζάννης και όλες τις άλλες συνθήκες μπορούν να τις διαβάζουν εύκολα οι Τούρκοι, όπως και εμείς. Το πως ό,τι είναι πέρα από τρία μίλια είναι ελληνικό το ξέρουν πάρα πολύ καλά, το ξέρουμε και εμείς. Αρα, προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα νησιών για να έχουν μια δεύτερη γραμμή άμυνας στην απολύτως έωλη πρώτη γραμμή τους άμυνας, ότι τα νησιά δεν δικαιούνται υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Δημιουργούν δηλαδή και μια δεύτερη αμφισβήτηση, η οποία δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή».

Όμως, τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων πράγματι τις διαβάζουν και οι Ελληνες και οι Τούρκοι, πλην όμως τη διαβάζουν και οι Αμερικανοί. Πράγματι, το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρει στην τελευταία παράγραφο ότι «τα νησιά που κείνται λιγότερο των 3 ν.μ. από τις ασιατικές ακτές παραμένουν στην Τουρκία», ενώ ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι οτιδήποτε κείται πέρα από τα 3 ν.μ. των τουρκικών ακτών είναι ελληνικά.

Η Συνθήκη δεν αναφέρει νησίδες και βραχονησίδες, παρά μόνο ΝΗΣΙΑ. Ο κ. Δένδιας είναι άγνωστο πού είδε γραμμένο αυτό που δηλώνει, εκτός κι αν χρησιμοποιεί «πειραγμένη» μηχανή μετάφρασης. Ομως, τη Συνθήκη της Λωζάννης τη διαβάζουν και οι Αμερικανοί, και στην Εκθεση του Κογκρέσου 2023 αναγράφεται ότι, πέρα από πλείστες άλλες βραχονησίδες, και η Ζουράφα δεν είναι ελληνική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This