Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των πολιτών – Έρευνα κατά της Ασημακοπούλου

Must Read

Σε πλήρη αμηχανία βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά και από την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση-σκάνδαλο με τη μαζική διαρροή των e-mail Ελλήνων του εξωτερικού, τα οποία χρησιμοποίησε για να διαφημίσει την υποψηφιότητά της η γαλάζια ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Εισαγγελία της Αθήνας διέταξε εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, μετά από πλήθος καταγγελιών. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε προκαταρκτική εξέταση και τα αδικήματα που διερευνώνται είναι η παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και η παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης που έχει προκαλέσει τριγμούς στο Μαξίμου αλλά και την οργή της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα κατά της Ασημακοπούλου διέταξε και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μένει πλέον να δούμε αν η Ασημακοπούλου θα παραμείνει στο  «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο μετά από αυτές τις εξελίξεις!

Την «κάλυψαν» Άδωνις-Κεραμέως

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις τους νωρίτερα, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκη Κεραμέως, έβαλαν πλάτη στην ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Εγώ δέχομαι απολύτως τις εξηγήσεις της κ. Ασημακοπούλου. Δεν το θεωρώ καν τόσο μεγάλο θέμα. Όλοι οι πολιτικοί στην πολιτική μας διαδρομή έχουμε χρησιμοποιήσει email» δήλωσε χωρίς αιδώ ο Γεωργιάδης για να προσθέσει μάλιστα ότι καλά έκανε και τα χρησιμοποίησε, αφού τα είχε νομίμως στην κατοχή της. Δηλαδή ο Άδωνις έβγαλε πόρισμα πριν την έρευνα των αρμοδίων, δεχόμενος τους ισχυρισμούς της Ασημακοπούλου. Ως αποκορύφωμα, πρόσθεσε ότι ο ντόρος γύρω από το σκάνδαλο, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με το αδιάβλητο το εκλογών, γίνεται επειδή η κ. Ασημακοπούλου ήταν επικριτική με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Αφού λέει ότι τα είχε νομίμως στην κατοχή της καλά έκανε. Όλη η φασαρία γίνεται γιατί η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υπήρξε από τους πιο σφοδρούς επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς» υποστήριξε ο Άδωνις σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Από πλευράς της η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι το ΥΠΕΣ θα ξεκινήσει εσωτερικό έλεγχο ωστόσο η κ. Ασημακοπούλου «έχει δώσει τις απαντήσεις και θα συνεχίσει να το κάνει»

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This