Η Κεραμέως βάζει πλάτη στην Ασημακοπούλου για το σκάνδαλο με τα e-mail! Έλεγχος για τα μάτια του κόσμου;

«Η ίδια η κ. Ασημακοπούλου έχει δώσει τις απαντήσεις» δήλωσε βέβαιη η Νίκη Κεραμέως

Must Read

Μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, τα οποία βρέθηκαν στα χέρια της ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προκειμένου να διαφημίσει την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε έλεγχο κατόπιν εορτής.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί αίσθηση είναι η πλήρης στήριξη της υπουργού στο πρόσωπο της Ασημακοπούλου, την ώρα που υποτίθεται ότι θα ελεγχθεί για το σκάνδαλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου μετά το πλήθος καταγγελιών από απόδημους Έλληνες που διαπίστωσαν ότι έγιναν δέκτες των διαφημιστικών e-mail της Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους: «Η κ. Ασημακοπούλου είπε ότι δεν πήρε τα email από το υπουργείο Εσωτερικών. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό, τον κ. Λιβάνιο, να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών με στόχο να εξακριβώσουμε, να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών της προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 για τους οποίους γίνονται οι καταγγελίες και ευρύτερα. Έχουμε λάβει αναφορές από πολίτες και οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις. Δεν υπάρχει καμία σκιά εδώ πέρα», ανέφερε η κ. Κεραμέως και προσέφερε κάλυψη στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υποστηρίζοντας ότι έχει δώσει απαντήσεις για το πώς βρέθηκαν στα χέρια της τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.




«Η ίδια η κ. Ασημακοπούλου έχει δώσει τις απαντήσεις και θα συνεχίσει να το κάνει» είπε η Νίκη Κεραμέως και επιχείρησε να υποβαθμίσει το μείζον θέμα για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών.

«Όλο αυτό που συζητάμε δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο. Τις ίδιες καταγγελίες διαβάζουμε όλοι και εκεί οι χρήστες καταγγέλλουν ότι είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα του 2023. Πολλοί από αυτούς λένε ότι δεν είχαν καν γραφτεί για την επιστολική ψήφο» υποστήριξε η κ. Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ανακοίνωσε έρευνα και η Αρχή Προστασίας ∆εδομένων.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This