Πυρ ομαδόν από τα κόμματα για το σκάνδαλο με την Ασημακοπούλου – Βολές κατά της Κεραμέως

Καλούν την υπουργό Εσωτερικών να δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν στα χέρια της Ασημακοπούλου τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων

Must Read

Απαντήσεις από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τον σάλο που ξέσπασε για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, τα οποία βρέθηκαν στα χέρια της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου για να διαφημίσει την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές!

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει το πλήθος των καταγγελιών των αποδήμων για το Υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν ότι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιήθηκαν από την κα Ασημακοπούλου βρίσκονταν αποκλειστικά στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο είχαν δηλωθεί από τους ίδιους, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω της επιστολικής ψήφου.

«Οι ενδείξεις διαρροής των προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων από το Υπουργείο Εσωτερικών εγείρουν βάσιμα ερωτήματα και προβληματισμό τόσο για τα ελλείματα της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου που υλοποιεί η κυβέρνηση όσο και για την πιθανή διάθεσή τους για ψηφοθηρική χρήση σε υποψήφια ευρωβουλευτή και γενικά για κομματική εκμετάλλευση» σημειώνει η κα Πούλου και ερωτά την υπουργό Εσωτερικών Ν. Κεραμέως αν υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων ψηφοφόρων για την εξυπηρέτηση της προεκλογικής εκστρατείας της κας Ασημακοπούλου αλλά και ποια μέτρα θα λάβει για την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών καθώς και για τη συνολική διασφάλιση του αδιάβλητου χαρακτήρα των Ευρωεκλογών στη χώρα μας.

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Δουδωνή, ζητώντας εξηγήσεις από την Κεραμέως για το πώς κατέληξαν στην κα Ασημακοπούλου τα e-mails των αποδήμων αλλά και ποιοι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Για εξοργιστικές αποκαλύψεις γύρω από τη χρήση ηλεκτρονικών διευθύνσεων Ελλήνων του εξωτερικού από την κ. Ασημακοπούλου «που τεκμηριώνουν τα δόλια σχέδια της ΝΔ που θέτει σε κίνδυνο το αδιάβλητο των εκλογών» κάνει λόγο  πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Πρόκειται για την απόλυτη δικαίωση της Ελληνικής Λύσης, καθώς έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι ο σχεδιασμός της ΝΔ, τον οποίο καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε σε αντίθεση με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι ουσιαστικά προαναγγελία εκλογικής νοθείας» σημειώνει και προσθέτει: «Η ιστορία της κας Ασημακοπούλου είναι ο μίτος της Αριάδνης. Τώρα που ξετυλίγεται, λοιπόν, το κουβάρι, οδηγούμαστε σε ένα συμπέρασμα: Ότι η ΝΔ είχε την πρόθεση να υλοποιήσει, αυτό που κατήγγειλε η Ελληνική Λύση, τη νοθεία στις εκλογές», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του.

«Καλούμε όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, να παλέψουμε ώστε αυτός ο νόμος, που είναι νοθευτικός και καλπονοθευτικός, να μην εφαρμοστεί ποτέ. Όλοι μαζί από κοινού να ζητήσουμε την απόσυρση αυτής της νοθείας που επιχειρεί να κάνει η ΝΔ με τη δήθεν ψήφο των αποδήμων», καταλήγει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Κατεπείγουσα ερώτηση κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ενώ τέσσερις βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση και στην υπουργό Εσωτερικών.

«Όλα τα παραπάνω, εκτός των σοβαρών πολιτικών και νομικών προεκτάσεων που έχουν, επιβεβαιώνουν και τους μεγάλους κινδύνους που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ΚΚΕ για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών, μέσα από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, την οποία στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Για το «μείζον σκάνδαλο» εξέδωσε ανακοίνωση και η Νέα Αριστερά σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών και των emails ψηφοφόρων του εξωτερικού για χρήση προεκλογικών αναγκών της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου δεν συνιστά μόνο κατάφωρη παραβίαση του GDPR. Αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το ψηφιακό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τα οποία είναι απόρρητα για στοχευμένες, εκλογικές και όχι μόνο, καμπάνιες».

«Πως απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητα προσωπικά δεδομένα η κυρία Ασημακοπούλου; Προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση; Πρόκειται για ένα μείζον σκάνδαλο που ήρθε στο φως έπειτα από πλήθος καταγγελιών πολιτών» αναφέρει μεταξύ άλλων η Νέα Αριστερά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This