Το Υπουργείο Εσωτερικών καταργεί την πλατφόρμα apodimoi.gov.gr μετά το σκάνδαλο με την Ασημακοπούλου 

Must Read

Με διαρροές και όχι με επίσημη ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχεται το χάος στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr, στην οποία όσοι χρήστες επιχειρούν να εισέλθουν, βλέπουν ενημέρωση ότι η σύνδεση τους δεν είναι ιδιωτική και ότι τα προσωπικά τους δεδομένα μπορεί να κλαπούν από επιτήδειους.

Το μήνυμα αυτό εμφανίστηκε στην πλατφόρμα μετά από την αποκάλυψη-σκάνδαλο ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χρησιμοποίησε παράνομα τα προσωπικά δεδομένα πολιτών για να διαφημίσει την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, η πλατφόρμα apodimoi.gov.gr είναι προς κατάργηση και μεταφέρεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση apodimoi.ypes.gov.gr.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει απαντήσεις η Κεραμέως

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ καθιστά υπεύθυνη την υπουργό Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ. «Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις», σχολιάζουν, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την κ. Ασημακοπούλου αλλά πρωτίστως από την κ. Κεραμέως «που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων. Και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία».

Έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων σημειώνει ότι προχωράει σε κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση, μετά από πλήθος σχετικών καταγγελιών.

Όπως αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Δείτε επίσης:

Κατεπείγουσα έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την υπόθεση Ασημακοπούλου

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η πλατφόρμα για τους απόδημους μετά το σκάνδαλο με τις διαρροές των emails!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This