Ο Μητσοτάκης επιμένει «επικίνδυνα» και πάει Ουκρανία!

Ταξίδι-«αστραπή» υπό άκρα μυστικότητα

Must Read

Μία… στάση στην Ουκρανία αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την άφιξη του στο Βουκουρέστι για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μόνος του να επισκεφτεί τον Ζελένσκι, χωρίς την παρουσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επιμένοντας σε μία επικίνδυνα και σαφώς επιζήμια πολιτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τον Γάλλο πρόεδρο, ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που ρισκάρει και επισκέπτεται την Ουκρανία, ανοίγοντας προφανώς νέα «κεφαλαία» προβλημάτων για τη χώρα μας. Αυτό που προβληματίζει έντονα πάντως είναι, γιατί ο Μητσοτάκης εδώ και καιρό κινείται πρωτίστως ως Ευρωπαίος πολιτικός και δευτερευόντως ως Έλληνας πρωθυπουργός, διακυβεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το ΜαξίμουΕίναι χαρακτηριστικό, ότι νωρίτερα ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ανέφερε ερωτηθείς για την επίσκεψη: «δεν έχω να πω κάτι επ΄αυτού. Η Ελλάδα είναι από την αρχή στο πλευρό της ουκρανίας και εναντίον του αναθεωρητισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επισκεφθεί προ μηνών την Αθήνα. Αυτό που προκαλεί επίσης απορίες και ερωτηματικά είναι, γιατί επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει ένα ταξίδι-«αστραπή» στην Ουκρανία κάτω από άκρα μυστικότητα… Θέλει κάτι να κρύψει «πίσω» από τις θεωρίες περί ασφάλειας ή κάνει απλώς μία ολοφάνερη «κρυφή διπλωματία»;

Ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στο Βουκουρέστι, για να παραστεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων που υπηρετούν ως αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This