Ομαδικά πυρά από τα κόμματα για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Must Read

Με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες εξελίσσεται η μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο θα περάσει αύριο μόνο με τις ψήφους της Ν.Δ.

Με το… καλημέρα της συνεδρίασης, πέντε κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και ΝΙΚΗ) υπέβαλαν ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία απορρίφθηκε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, παρά τη θετική ψήφο άπασας της αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επιχείρησε να αναχαιτίσει τα ομαδικά πυρά περί αντισυνταγματικότητας, επιτιθέμενος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που επεσήμανε είναι πως το 2018 ο τότε υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έφερε διάταξη με την οποία αναγνώριζε τα πτυχία των διεθνών οργανισμών ως απολύτως νόμιμα, η οποία τελικώς δεν προχώρησε λόγω της διαφωνίας του Νίκου Φίλη. «Την αποκηρύσσετε αυτή τη διάταξη του Κώστα Γαβρόγλου; Το κείμενό μας είναι απολύτως συμβατό με το Σύνταγμα, και αυτό πίστευε και ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ όταν έφερνε αυτή τη διάταξη» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, επιτιθέμενος μάλιστα και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι χρησιμοποιεί τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας ως φύλλο συκής. «Κύριε Δουδωνή, ήταν χάρμα να σας ακούω να διαφωνείτε με τον κύριο Βενιζέλο και τον κύριο Αλιβιζάτο» σχολίασε αρχικώς, για να προσθέσει πως «όταν ο κύριος Ανδρουλάκης έλεγε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, γνώριζε τις γνωμοδοτήσεις των συνταγματολόγων. Η σημερινή σας τοποθέτηση έρχεται σε συνέχεια των διαφωνιών που υπήρξαν στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας, ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε πως «εσείς διαφωνήσατε με τον Βενιζέλο, κύριε Πιερρακάκη, πηγαίνοντας στη Ν.Δ.», με τον υπουργό να απαντά, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ πενταπλή κυβίστηση μέσα σε δυόμιση μήνες όσον αφορά το νομοσχέδιο. «Η στάση σας ιδίως σε ό,τι αφορά το σκανδιναβικό μοντέλο θυμίζει τον Γιώργο Κωνσταντίνου όταν παράγγελνε το εκμέκ στην ταινία» σχολίασε μάλιστα, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη για πολιτική κερδοσκοπία εν όψει ευρωεκλογών.

Είχε προηγηθεί το «πυρ ομαδόν» της αντιπολίτευσης, με τον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει λόγο για αντισυνταγματική μεθόδευση, υποστηρίζοντας πως «είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα των κολεγίων». «Για ποιον λόγο επιλέγετε ντάλα μεσημέρι, υπό το φως της ημέρας, να παραβιάσετε το Σύνταγμα;» διερωτήθηκε από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ, για να λάβει την απάντηση από τον Θάνο Πλεύρη ότι «συνήθως κατηγορούμαστε ότι το φέρνουμε βράδυ. Το πρωί στην Αριστερά έχετε μια δυσκολία να ξυπνάτε. Πότε θέλετε να τα φέρνουμε;». Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Νίκο Φίλη. «Η Πλεύση Ελευθερίας ιδρύθηκε προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά τύποι σαν τον Τσίπρα, που θα κοροϊδέψουν τους πολίτες» είπε, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Φίλη, καταγγέλλοντας πως «το Σύνταγμα καταλύθηκε την ημέρα που ήρθε στο γραφείο μου, όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ο Νίκος Φίλης και χτύπησε το χέρι. Τότε που εισέπραξα την απειλή από τον Φίλη ότι “θα σε τελειώσουμε”».

Τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή ημέρα, οπότε οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This