Φάμελλος: «Θα καταργήσουμε το νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, Ιατρική με 9.000 μόρια και Νομική με 9.380»

Must Read

Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του νόμου Πιερρακάκη αλλά και στήριξη στις προσφυγές που θα γίνουν στη Δικαιοσύνη για να κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός, μετέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς σε περιπτώσεις «ακραίας παραβίασης του Συντάγματος» σε συνδυασμό «με σοβαρές παραβιάσεις όχι μόνο του κράτους δικαίου αλλά και συνταγματικών κανόνων».

Συγκεκριμένα υπενθύμισε: -«σκάνδαλο των υποκλοπών; Και τον διευθυντή σας τον κ. Σμυρλή που ήταν υπεύθυνος εξαγωγών του predator στο ΥΠΕΞ -τις επιθέσεις κατά της ελευθερία του τύπου -την απροκάλυπτη πολιτική μεροληψία στην εξεταστική για τα Τέμπη. Η κοινωνία βοά, σας έχουν καταλάβει ότι επιχειρείτε συγκάλυψη. Γιατί καλύπτεται τον κ. Καραμανλή; -για το μπάζωμα των Τεμπών. Θα λογοδοτήσει κανείς; Γιατί καλύπτεται τον κο Τριαντόπουλο; -το πρόσφατο σκάνδαλο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων; Μπορούν τα προσωπικά δεδομένα να γίνονται φύλο και φτερό; Παραμένει υποψήφια η Α. Μ. Ασημακοπούλου; Δεν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη η υπουργός Ν. Κεραμέως;».

Για το νομοσχέδιο ο Σ. Φάμελλος είπε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα και εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο, στηρίζοντας τις προσφυγές που θα κατατεθούν. Και οι διατάξεις του νόμου αυτού που εισάγουν την κερδοσκοπία και τις μπίζνες στην ανώτατη παιδεία θα καταργηθούν. Και δεσμευόμαστε ότι στη δική μας προγραμματική πρόταση περιλαμβάνεται η κατάργηση αυτού του νόμου και φυσικά η υπεράσπιση του άρθρου 16 και η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου».

«Με το νομοσχέδιο η ΝΔ καταργεί την ισονομία και δημιουργεί δύο συστήματα και δύο ταχύτητες υποψηφίων», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για «τα μόρια της αριστείας της ΝΔ»: Νομική 18.125 (δημόσια) – 9.380 (ιδιωτικά) Ηλ. Μηχ ΕΜΠ 18.820 (δημόσια) – 9.840 (ιδιωτικά) Ιατρική 19.000 (δημόσια) – 9.300 (ιδιωτικά) Διοίκηση Οικονομ.Αθηνών 18.350 (δημόσια) – 8.360 (ιδιωτικά) «Τελικά η αριστεία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αφορά κόπο, διάβασμα και ικανότητες. Αγοράζεται για μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτό το δυστοπικό μέλλον είναι που βγάζει τη νεολαία στους δρόμους», σχολίασε ο Σ. Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των ιδιωτικών ΑΕΙ: «πως ένα κερδοσκοπικό μητρικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής που συμπράττει με ένα κερδοσκοπικό fund, θα ιδρύσει ένα μη κερδοσκοπικό παράρτημα, χωρίς κανένα κέρδος για τη μητρική κερδοσκοπική εταιρεία, θα πρέπει να παραδεχτείτε πως δεν πείθει ιδιαίτερα».

Μάλιστα συνέδεσε την ιδιωτικοποίηση της παιδείας με την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

«Παρόμοιο σχέδιο ιδιωτικοποίησης και χαρατσιών στην υγεία υλοποιεί αυτή την περίοδο ο Αδ. Γεωργιάδης που χρεώνει ότι βρίσκει μπροστά του. Κόστος για τον προσωπικό γιατρό, για τα ιατρεία των νοσοκομείων, απογευματινές εγχειρήσεις με κόστος, εμβόλιο με κόστος, εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις με κόστος. Ό,τι προλάβει το χρεώνει», ανέφερε.

«Επιχειρείτε την ανωτατοποίηση των κολλεγίων και μάλιστα των κολλεγίων του ενός ορόφου, εις βάρος των συμφερόντων των νέων παιδιών και γενικότερα της χώρας. Τι είναι αυτό που σας κάνει τόσο ανυπόμονους, ώστε να μην περιμένετε καν την αναθεώρηση του άρθρου 16, εσείς που τόσα χρόνια την επικαλούσασταν ως πρώτη προτεραιότητα;», ρώτησε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «κάτι έχει αλλάξει πέρα από την ασυδοσία σας. Οι πιέσεις και οι ορέξεις των οικονομικών συμφερόντων που εξυπηρετείτε. Είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται πίσω από την ανωτατοποίηση των κολλεγίων. Είναι πολλά τα λεφτά που έχουν πέσει και για να αγοραστούν κολλέγια και για να αγοραστούν κλινικές».

Δείτε επίσης:

Ονομαστική ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Γέμισε» φοιτητές η Αθήνα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This