Οι δύο προδότες της Νέας Αριστεράς!

Οι βουλευτές Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ έδωσαν το «παρών» στο ανθελληνικό φόρουμ της Αττάλειας όπου φιλοξενήθηκε επίσημα και μίλησε ο ο Τατάρ ως αρχηγός κράτους

Must Read

Από το 2021 ο Ταγίπ Ερντογάν διοργανώνει το φόρουμ της Αττάλειας. Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί μια προσωπική φιέστα του Τούρκου προέδρου για τις στοχεύσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, με την παρουσία συμμάχων, φίλων, αλλά και ηγετών-υποχείρια της Τουρκίας. Και το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: μπορούν δύο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να δίνουν το «παρών» στη φιέστα του Ερντογάν, να κάθονται δίπλα στους αχυρανθρώπους του Τούρκου προέδρου και φυσικά να χειροκροτούν στα εθνικιστικά παραληρήματά του; Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική, αλλά όχι για όλους, και αυτό διότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς, Φερχάτ Οζγκιούρ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αποφάσισαν να σπάσουν αυτή την άτυπη εθνική γραμμή απονομιμοποίησης του φόρουμ και να μετατραπούν σε χειροκροτητές του Τούρκου προέδρου.

Τα ερωτήματα γύρω από την παρουσία των δύο Ελλήνων βουλευτών πληθαίνουν, αν αναλογιστεί κανείς πως κανένα κόμμα δεν έστειλε αποστολή στην Τουρκία, αλλά και ότι καμία δυτική κυβέρνηση δεν έστειλε εκπρόσωπο στη φιέστα του Ερντογάν. Για ποιον λόγο, λοιπόν, ένιωσαν την ανάγκη οι δύο Ελληνες βουλευτές να παραστούν σε ένα φόρουμ και να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις αναθεωρητικές και εχθρικές προς την Ελλάδα αναφορές του Τούρκου προέδρου; Οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ εκπροσωπούσαν τη Νέα Αριστερά ή παρέστησαν ως μειονοτικοί βουλευτές της Θράκης; Και, αν ναι, θα ενημερώσουν την ελληνική Βουλή για τις εξελίξεις και όσα διημείφθησαν; Κυρίως, όμως, οφείλουν να εξηγήσουν για ποιον λόγο με την παρουσία τους νομιμοποίησαν τους παρακρατικούς μηχανισμούς του ΚΙΕΦ/DEB, που λειτουργεί ως εκτελεστικός βραχίονας του Ερντογάν στη Θράκη, αλλά και πώς αντέδρασαν στην παρουσία του αρχηγού του ψευδοκράτους και εκπροσώπου της τουρκικής κατοχής στη βόρεια Κύπρο Ερσίν Τατάρ.

Για… τουρισμό

Οι δύο Ελληνες βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου γνώριζαν πως η παρουσία τους στο συγκεκριμένο φόρουμ θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις. Οπως, άλλωστε, γνώριζαν πως τον Ιούνιο του 2021, μετά τη θύελλα που προκλήθηκε εντός των συνόρων, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, και φυσικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την παρουσία τους στο συγκεκριμένο φόρουμ. Ωστόσο, το αυτί των δύο μειονοτικών βουλευτών δεν ίδρωσε από όσα είχαν συμβεί πριν από τρία χρόνια, και αποφάσισαν με την παρουσία τους να νομιμοποιήσουν τα αναθεωρητικά σχέδια του Ερντογάν. Μάλιστα, οι δύο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου άκουσαν από το βήμα του συνεδρίου τον Τούρκο πρόεδρο να ζητά την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα. «Εχουμε εντατικοποιήσει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του “τουρκοκυπριακού λαού” (sic), τα οποία αποτελούν κεκτημένα δικαιώματά του» είπε χαρακτηριστικά και πραγματικά είναι απορίας άξιον τι έκαναν οι δύο Ελληνες βουλευτές.

Αλλες παρουσίες

Ελληνικό χρώμα στο εθνικιστικό πανηγύρι του Ερντογάν αποφάσισαν να βάλουν ακόμα δύο σημαίνοντα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται εντός των τειχών. Ο ένας είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτζαλί, που «πλημμυρίζει» τους ελληνικούς δέκτες με τα προγράμματα που χρηματοδοτεί, αλλά και ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών Συμεών Τσομώκος – όπως αναγράφεται στον ιστότοπο του φόρουμ όπου απεικονίζονται τα πρόσωπα που έδωσαν το «παρών». Και αν για τον Τούρκο επιχειρηματία που αποτελεί στενό συνεργάτη του Ερντογάν η παρουσία του στο Φόρουμ ήταν αναμενόμενη, η παρουσία του κύριου Τσομώκου γεννά ερωτήματα και… προβληματισμό.

Πολλά τα εθνικά ατοπήματα από την «ομάδα» του Αλέξη Χαρίτση

Η Νέα Αριστερά μετρά μονάχα λίγους μήνες στα πολιτικά πράγματα της χώρας, όμως έχει προλάβει να προχωρήσει σε δύο σημαντικά εθνικά ατοπήματα. Ξέχωρα από την παρουσία των δύο βουλευτών στη Θράκη, προ ημερών, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης (φωτό) συναντήθηκε με τον πρόεδρο της λεγόμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», που φυσικά δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική Πολιτεία. Η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν μπορεί παρά να γεννά προβληματισμό για τις στοχεύσεις του κομματιδίου αλλά και τον ρόλο που έχει αποφασίσει πως θέλει να παίξει στο κομμάτι της μειονότητας.

Παρέα με τον ηγέτη του ψευδοκράτους και τους «δορυφόρους» της Αγκυρας. Ως… τι πήγαν;

Οι δύο βουλευτές του ελληνικό Κοινοβουλίου που έδωσαν το «παρών» στη φιέστα του Ερντογάν είχαν… την τιμητική τους, καθώς μοιράστηκαν την ίδια αίθουσα με όλο το «τρομοκρατικό» δίκτυο που κινεί στην ευρύτερη περιοχή ο Τούρκος πρόεδρος, τους «δορυφόρους» της Αγκυρας στη Μέση Ανατολή, αλλά και όσους προωθούν την τουρκική προπαγάνδα στα Βαλκάνια. Ανάμεσα στους επίλεκτους καλεσμένους του Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο Αμπντουραχά Μουσταφά, επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης της Συρίας, ο Αμπντουλχαμίντ Νταμπίμπα, επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης, ο Αχμέτ Σιγκόζ, αρχηγός των τουρκόφωνων της Ουκρανίας, ο εξ απορρήτων του Αζέρου προέδρου Ελσίν Εμιρμπέγιοφ μαζί με μια τεράστια αποστολή, κυβερνητικά στελέχη που πρόσκεινται στην Αγκυρα από όλα τα Βαλκάνια, αλλά και άνθρωποι του Τούρκου προέδρου από την Αφρική.

Στο συνέδριο – παρωδία του Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν

H υψηλότερου επιπέδου συμμετοχή από την Ευρώπη ήταν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, o πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι Σαντρίου και οι υπουργοί Εξωτερικών των περισσότερων βαλκανικών χωρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής σύμβουλος του καγκελαρίου της Γερμανίας, ο αρμόδιος υπουργός για την Ευρώπη του Ηνωμένου Βασιλείου και οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ Μαρί Ντοχά Μπεζανσενό και Σκοτ Νπρέι (στο προηγούμενο φόρουμ ήταν παρών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ). Ξεχωριστής σημασίας η παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ. Οπως ήταν αναμενόμενο οι δυτικές κυβερνήσεις τήρησαν αποστάσεις από τον «σουλτάνο», καθώς ήθελαν να πάρουν αποστάσεις από την αντιδυτική ρητορική της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This