8-8-2020

Διάτρητος τώρα και ο Έβρος – Οι λαθρομετανάστες κάνουν… ντου από παντού

Άλλοι 350 «πρόσφυγες» πέρασαν χθες τον Εβρο, που παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες γίνεται όλο και περισσότερο διάτρητος. Πλέον, ο λαός μας κοιτάει αμήχανος την κυβέρνηση που εξελέγη για να βάλει τάξη στο  μεταναστευτικό, να αδυνατεί να ανασχέσει το εποικιστικό ρεύμα.

Ο  δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος κάνει  λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση και για χάος σε ολόκληρο τον νομό από λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, εισβάλουν σε χωράφια και αποθήκες κλέβουν σπίτια φτωχών ανθρώπων και καταστρέφουν περιουσίες. Επιπλέον οι ροές στα νησιά δεν φαίνεται να σταματούν ούτε τώρα τον χειμώνα με τις  αιτήσεις ασύλου ανέρχονται  στις 40.000 για τον μήνα Δεκέμβριο.

Τώρα λοιπόν άνοιξε και ο Έβρος. Όχι μόνο τα θαλάσσια σύνορα (την ύπαρξη των οποίων είχε αμφισβητήσει κάποτε ο Τσίπρας) είναι διάτρητα, αλλά και ο Έβρος και ενώ ο υπουργός Εθνικής άμυνας είχε πρόσφατα εξαγγείλει πως τα σύνορα θα σφραγιστούν.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως όπλο εξωτερικής πολιτικής. Και εμείς τι κάνουμε; Ακόμα περιμένουμε να δούμε το περίφημο σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστές δομές, αν βεβαίως καταφέρει βεβαίως να περάσει από τις συμπληγάδες των δικαιωματιστών της ΕΕ, καθώς και των αμαρτωλών ΜΚΟ που η κυβέρνησε υποσχέθηκε πως θα ελέγξει.

Δείτε επίσης: Χοντραίνει το παιχνίδι με τους μετανάστες! Σφάχτηκαν σε δομή στα Γιάννενα – Το αγκάθι των ΜΚΟ

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τύπους σαν τον Αλεξιάδη και άλλους όψιμους θρήσκους να μας κάνουν μάθημα φιλανθρωπίας από την βουλή παραθέτοντας εδάφια από το ευαγγέλιο για να καταγγείλουν την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.

Η εμπροσθοφυλακή της παρακμής, οι διάφοροι αριστεροί  και δεξιοί μαχητές των δικαιωμάτων από την ασφάλεια των ακριβών σπιτιών τους, κουνούν το δάχτυλο στον κοσμάκη που πληρώνει και υφίσταται τις συνέπειες της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σφραγίσει επιτέλους τα χερσαία σύνορα και να φυλάξει τα θαλάσσια. Τώρα ειδικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, αυτό είναι ζωτικότερο και αναγκαιότερο από ποτέ.

Το πως θα το κάνει αυτό δεν μας νοιάζει. Τρόποι υπάρχουν όταν υπάρχει η πολιτική βούληση…

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ