Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: «Η ενότητα είναι το δυνατότερο όπλο στην φαρέτρα μας»

Must Read

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Στο συμβούλιο παρέστησαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Κώστας Βλάσης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν  επίσης οι Άγγελος Συρίγος και Μακάριος Λαζαρίδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ το «παρών» έδωσαν οι Γεώργιος Κατρούγκαλος και Ευάγγελος Καλπαδάκης, από το Κίνημα Αλλαγής οι Ανδρέας Λοβέρδος και Πέτρος Ευθυμίου, από την Ελληνική Λύση οι Αντώνιος Μυλωνάκης και Ευαγγελος Φανίδης και από το Μέρα25 η Σοφία Σακοράφα.

Δείτε επίσης: Επιστολές Ελλάδας σε ΟΗΕ: «Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, μην την επικυρώσετε»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του στάθηκε κλίμα ενότητα και σύμπνοιας των κομμάτων λέγοντας: «Διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ενότητα. Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία. Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση, είναι στο στενό πυρήνα της ΕΕ και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα».

Ο Άγγελος Συρίγος, θέλοντας να επισημάνει την κοινή αντίληψη όλων των κομμάτων στο φλέγον προέβη στην εξής δήλωση κατά την έξοδο του:«Συζητήσαμε το θέμα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με τα κόμματα, τα οποία κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Κρατάμε ότι υπήρξε κοινή αντίληψη όλων και ένα ενιαίο μέτωπο στην αντιμετώπιση του ζητήματος με την Τουρκία».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε :«Εμείς δεν θα επαναλάβουμε τη δημαγωγία. Συμβάλουμε με τις προτάσεις μας για να αποκτήσει η εξωτερική πολίτικη ένα αρραγές μέτωπο και πυξίδα για να αποκρούσουμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκιάς» ενώ φάνηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε επίσης: Χωρίς τέλος οι κυβερνητικές κωλοτούμπες στο Σκοπιανό! Τώρα… στρώνουν χαλί για ένταξη

Αντίθετα ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας για τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη είπε:«Η κατάσταση είναι πέρα από τα συνήθη και η όξυνση συγκεκριμένη. Προσπαθεί η χώρα να απαντήσει και να επιστρέψει τα τετελεσμένα. Ακούσαμε τον υπουργό, ανταλλάξαμε απόψεις το κάθε κόμμα, παρά τις διαφωνίες μας και το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές. Διχοτομήσεις του παρελθόντος στο πολιτικό σύστημα δεν εκδηλώθηκαν στο συμβούλιο και αυτό είναι καλό. Αυτό που έχει σημασία και πρέπει να δούμε είναι η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This