Ξέσπασμα Νίκου Παππά για το μπάζωμα στα Τέμπη: «Να φέρετε από το αυτί τον Τριαντόπουλο…»

Must Read

Λάβρος ο Νίκος Παππάς κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές της να συγκαλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη, αγνοώντας, μεταξύ άλλων τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες που ζητούν δικαίωση, καθώς και τους περισσότερους από 1.340.000 πολίτες που τούς υποστηρίζουν, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να ξεσπά, (προ)καλώντας την κυβερνώσα παράταξη «να φέρετε από το αυτί τον Τριαντόπουλο να πει αν ή ποιος εντολή να πάνε 300 κυβικά υλικού από τον χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών σε ιδιωτικό χώρο».

«Μετέφερε ο εργολάβος 300 κυβικά υλικού με εντολή του κ. Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, από τον τόπο του εγκλήματος σε ιδιωτικό χώρο; Δεν μπορεί να μην υπάρχει απάντηση εδώ. Δώστε εντολή, κ. Κικίλια, να έρθει ο κ. Τριαντόπουλος τώρα και να δώσει απαντήσεις. Να τον φέρετε από το αυτί. Δεν γίνεται να βοά ο τόπος και να κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε, επίσης, τον Κώστα Αγοραστό, πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να πει την αλήθεια «και για τις επιστολές που αντάλλαξε με τον κ. Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά έργα και για το ποιος έδωσε τις εντολές μπαζώματος στα Τέμπη. Μέχρι να μιλήσει θα έχει μείνει αυτό που είπαν οι συγγενείς των θυμάτων ότι τους ψιθύρισε στο αυτί, ότι την εντολή δηλαδή την έδωσε ο κ. Τριαντόπουλος».

Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβερνητική διαχείριση συγκάλυψης των αιτιών του δυστυχήματος, ο Ν. Παππάς επεσήμανε: «Θυμήθηκα τα λόγια του αείμνηστου αρχηγού της παράταξής σας, που έλεγε ότι “έξω πάμε καλά”. Εσείς δεν πάτε καλά ούτε έξω ούτε μέσα. 1,3 εκατομμύριο υπογραφές και πλέον σας ζητούν διαφάνεια και αλήθεια. Και έξω ψάχνουμε θεσμό της Ε.Ε. που να μην έχει εγερθεί για το γεγονός ότι δεν τους αφήνετε να κάνουν τη δουλειά τους. Κάποιοι δεν έχουν το σθένος να έρθουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων».

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει την παραλαβή των πυροσβεστικών αεροσκαφών, θέτοντας, όμως, κρίσιμα ερωτήματα, όπως για τον τρόπο χρηματοδότησης, για το αν η χώρα μπαίνει σε προτεραιότητα παραλαβής και για το ποιο είναι το σχέδιο θωράκισης από φυσικά φαινόμενα μέχρι την παραλαβή τους (που αναμένεται να φτάσει τα 6 με 8 χρόνια).

Κλείνοντας, σημείωσε ότι «οι κρίσεις που βιώνει η ελληνική κοινωνία θέλουν προοδευτική απάντηση. Δεν θα απαντηθούν με ένα μείγμα δεξιάς – ακροδεξιάς, που όπως φαίνεται θέλει να εκφράσει εν συνόλω ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας στην αιχμή του δόρατος έναν παραδοσιακό “αρχιδιάκονο” της ακροδεξιάς, τον κ. Βορίδη, ο οποίος προήχθη τελευταία σε “αρχιμανδρίτη” του μητσοτακισμού και ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να παραθέτει τα αφηγήματα και την ανάγνωση της ακροδεξιάς για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Και μην απορείτε όταν μπάζετε από τα δεξιά σας. Μπάζετε επειδή έχετε επιλέξει να γεμίζετε τα πολιτικά ντεπόζιτα των πιο ακραίων. Έρχονται όμως οι ευρωεκλογές και θα έχουμε εκπλήξεις».

  • Δείτε την τοποθέτηση του Νίκου Παππά:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This