Ευρωεκλογές 2024: Συστάσεις της Κομισιόν για την παραπληροφόρηση από Διαδίκτυο και social media

Παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA)

Must Read

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Τρίτη τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης να προστατεύσουν τους χρήστες από το ενδεχόμενο χειραγώγησης ή/και παραπληροφόρησης 2,5 μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές 2024.

Η Κομισιόν παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές με συγκεκριμένες συστάσεις προς τα social media (TikTok, Facebook, Instagram, X, κ.ά ), ώστε να εφαρμόσουν τον νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Οι κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν τα μέτρα και τις βέλτιστες πρακτικές που θα λαμβάνονται πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις εκλογικές εκδηλώσεις.

Μεταξύ αυτών είναι η υποχρέωση θέσπισης ειδικών μέτρων που συνδέονται με την γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι μεγάλες πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης, των οποίων οι υπηρεσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ή/και την διάδοση γενετικού περιεχομένου AI, πρέπει να αξιολογούν και να μετριάζουν κινδύνους που συνδέονται με αυτήν, όπως την σαφή επισήμανση του περιεχομένου (deepfake), την ανάλογη προσαρμογή των όρων και προϋποθέσεών τους και την κατάλληλη επιβολή τους.

Συνιστάται, επίσης, η συνεργασία με ενωσιακές και εθνικές Αρχές, ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την προώθηση της αποτελεσματικής ανταλλαγής πληροφοριών, η διευκόλυνση της χρήσης κατάλληλων μέτρων στους τομείς της χειραγώγησης πληροφοριών και παρεμβάσεων από το εξωτερικό (FIMI), της παραπληροφόρησης και της κυβερνοασφάλειας.

Οι πολύ μεγάλες πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης που δεν ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές πρέπει να αποδεικνύουν στην Κομισιόν ότι τα μέτρα που λαμβάνουβ είναι εξίσου αποτελεσματικά για τον μετριασμό των κινδύνων. Η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες ή να κινήσει επίσημη διαδικασία βάσει της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This