Ο Καιρίδης πήγε στη Γαύδο που έχει «βουλιάξει» από μετανάστες για να μοιράσει υποσχέσεις

«Η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα σε κάθε τοπική κοινωνία και, ιδίως, στους ακρίτες μας» η μεγαλοστομία του

Must Read

Είναι μήνες τώρα που η ακριτική Γαύδος γεμίζει μετανάστες και η δήμαρχος του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη, απεγνωσμένα ζητούσε την βοήθεια της κυβέρνησης καθώς είναι αδύνατον να διαχειριστεί τον αριθμό των μεταναστών που αυξάνουν ολοένα.

Εδέησε λοιπόν να μεταβεί στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, για να κάνει… επιτόπια αυτοψία, αλλά και να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη δήμαρχο του νησιού και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί λοιπόν δήλωσε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα σε κάθε τοπική κοινωνία και, ιδίως, στους ακρίτες μας» και υποσχέθηκε ότι η Γαύδος ενισχύεται με πρόσθετο προσωπικό των αρχών ασφαλείας, από το Λιμενικό, και, οικονομικά, από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Νωρίτερα βρέθηκε στα Χανιά σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, όπου παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τη στήριξη και τη συνεργασία με την Αίγυπτο, την ενδυνάμωση του Λιμενικού, τις γρήγορες επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο και την ενίσχυση, με μέσα, κάθε τοπικής κοινωνίας που αντιμετωπίζει μεταναστευτική πίεση.

Ακόμη ανακοίνωσε τον διορισμό του Εθνικού Συντονιστή Επιστροφών, εντός της εβδομάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, εντός του Απριλίου, ώστε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να μπορεί να ενισχύει και Δήμους που δεν φιλοξενούν δομές του Υπουργείου, εντός των ορίων τους, προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στην ενίσχυση κάθε Δήμου που αντιμετωπίζει μεταναστευτική πίεση.

Ανέφερε πως «η μεταναστευτική πρόκληση δεν είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο αλλά έχει διάρκεια, γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία, συνεννόηση και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός», ξεκαθαρίζοντας ότι «στόχος της Κυβέρνησης, πάνω και πρώτα απ’ όλα, είναι η συνεχής εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Και πρόσθεσε πως «η Κρήτη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Μέχρι πρότινος δεν είχε ροές και επιδίωξη μας είναι να συνεχίσει να μην έχει. Εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία. Υπάρχουν οι πόροι και τα μέσα. Δεν θα αφεθεί μόνη της η Κρήτη και ακόμα περισσότερο η Γαύδος, που είναι ένα πολύ μικρό νησί με λίγους μόνιμους κατοίκους».

*πηγή φωτό: facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ένα δεν καταλαβαίνω: Η χώρα έχει σύνορα. Γιατί ΕΔ και ΛΣ δεν τα προστατεύουν από τούς λαθροεισβολείς, αντί να γυρεύουν καταλύματα … “φιλοξενίας”; Έχει η Ελλάδα και το κάθε κράτος υποχρέωση να φιλοξενεί τούς λαθροεισβολείς, αντί να τούς πετάξει έξω, ή, ακόμη καλύτερα, να τούς εμποδίζει να εισέρχονται;

  2. Πήγε στην Γαύδο να δει τα χάλια της μετανάστευσης στην χώρα μας. Χιλιάδες Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, εισβάλουν καθημερινά στην χώρα μας, απειλώντας, την ζωή, την ειρήνη και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This