Μόνη διέξοδος οι κανονικές εκλογές

Must Read

ΕΛΛΕΙΨΗ διορατικότητας του Γιώργου Γεραπετρίτη στους περσινούς τακτικισµούς του για το µπλοκάρισµα της εισόδου ενός «κόµµατος Κασιδιάρη» στη Βουλή όχι µόνο δεν απέτρεψε την παρουσία των «χειραγωγούµενων» «Σπαρτιατών» στα έδρανα, αλλά οδηγεί τη χώρα έναν χρόνο µετά σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Οι επιφανειακοί χειρισµοί από το «µακρύ χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη «προσφέρουν» ξανά µόνο προβλήµατα για την κυβέρνηση και τον τόπο.

ΠΕΡΙΠΟΥ 250.000 ψήφοι µένουν «ορφανές», εφόσον αποφασιστεί να κηρυχθούν παράνοµες οι έδρες των «Σπαρτιατών». Οι λύσεις που παρουσιάζονται από συνταγµατολόγους, κι όχι µόνο, για το τι θα απογίνει αυτό το 5% των εκλογών του περασµένου Ιουνίου είναι ήδη αρκετές. Καµία, όµως, δεν µπορεί να θεωρηθεί πειστική και,  κυρίως, δημοκρατική.

  • Εφημερίδα «δημοκρατία»

ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ «θέλει» την αναλογική κατανοµή του ποσοστού των «Σπαρτιατών» σε όλα τα κόµµατα. Ένα άλλο να πριµοδοτηθεί µε µπόνους ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος του κόµµατος που είχε το µεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο στις συγκεκριµένες εκλογικές περιφέρειες. Κι ένα τρίτο να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές, αλλά µόνο στις 11εκλογικές περιφέρειες που εξέλεξαν βουλευτές των «Σπαρτιατών».

ΟΜΩΣ, η λογική της άσκησης του κορυφαίου δηµοκρατικού δικαιώµατος δεν µπορεί να βασίζεται σε σενάρια ούτε να κρίνεται κατά περίπτωση, εκ των υστέρων και βάσει ποσοστών.

ΑΝ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, δεν ήταν οι «Σπαρτιάτες» του 5% στο στόχαστρο του Αρείου Πάγου, αλλά ένα µεγαλύτερο κόµµα, όπως η Ν.∆., ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, ποιος θα µπορούσε να υποστηρίξει κάποιες από τις παραπάνω τρεις ασκήσεις εργασίας;

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ποτέ να θεωρηθεί αποδεκτή λύση να µοιραστεί το ποσοστό του, π.χ., ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα άλλα κόµµατα; Οι ψήφοι της Ν.∆. να πριµοδοτούν τον πρώτο σε σταυρό υποψήφιο µε τα µεγαλύτερα αδιά θετα; Για τις έδρες του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να γίνουν εκλογές µόνο στις συγκεκριµένες περιφέρειες που εξέλεξε βουλευτές;

Η ΕΛΛΑΔΑ είναι η χώρα που δηµιούργησε τη δηµοκρατία. Οµως, η ψήφος «τροµάζει» συχνότερα απ’ όσο νοµίζουµε.

ΌΤΑΝ Ο Γιώργος Παπανδρέου τόλµησε να ζητήσει δηµοψήφισµα, έγινε «πραξικόπηµα» από την τρόικα και τον Βενιζέλο. Ὀταν ο Τσίπρας το έπραξε, έκλεισαν οι τράπεζες από τις Βρυξέλλες.

ΟΙ 1.300.000 ψήφοι για το τέλος της υπουργικής ανευθυνότητας δεν λογίζονται από την κυβέρνηση ως δηµοκρατική έκφραση υψηλής βαρύτητας και νοµιµοποίησης.

ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ εδρών αυξοµειώνεται ανάλογα µε την ισχύ των κυβερνήσεων, ενώ όποιος τολµήσει να αµφισβητήσει την, π.χ., Singular Logic ή τις δηµοσκοπικές θεωρείται περίπου «εχθρός του κράτους».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Νέα Δημοκρατία έχει οδηγήσει την χώρα σε τροχιά δημοκρατικής αποσύνθεσης. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε Βόρεια Κορέα με τις παρακολουθήσεις και την βρώμικη εμπλοκή με την δικαιοσύνη και τα μήντια, έχει παρέμβει στις εκλογές, τώρα αποφασίζει και διατάζει για εκλεγμένο κόμμα, και έχει υποκλέψει προσωπικά δεδομένα εκλογέων.

    Σε φυσιολογική χώρα η Βουλής θα έπρεπε να διαλυθεί με παρέμβαση ΠτΔ και το κόμμα της ΝΔ να οδηγηθεί σε δίκες για εσχάτη προδοσία. Είναι όλοι τους προδότες, κι αυτό ισχύει και για κάθε απλό μέλος του κόμματος. Είναι στίγμα.να είσαι Νεοδημοκράτης.

    Να θυμίσω στους αφελείς ψηφοφόρους του 2019 την σοβαρότητα της ελληνικής δημοκρατίας με Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο και με.Προκοπη Παυλόπουλο, τον σοβαρότερο ΠτΔ των τελευταίων δεκαετιών.

    Αλλά όλοι εσείς οι ΑΦΕΛΕΙΣ επιλεξατε να στείλετε τη χώρα στα τσακιδια και τα παιδιά στον θάνατο και να έχετε ως αρχηγό κράτους μια υπάλληλο του Μητσοτάκη.

    Μια αφελείς και Καραγκιόζη δες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This