Ο Ταχιάος κάνει τη… χάρη στο ΣτΕ για τον Flyover: «Θα σεβαστούμε την απόφαση της δικαιοσύνης»

«Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης», υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών

Must Read

Ναι μεν αλλά, από τον Νίκο Ταχιάο, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύουν να σεβαστούν την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας περί παύσης εργασιών του Flyover, ωστόσο, επισήμανε πως το εργοτάξιο «έχει πάρει μη αναστρέψιμη μορφή».

Ειδικότερα, σε δήλωσή του για το «πάγωμα» των εργασιών του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών υποστήριξε πως εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο του έργου, θα καταφέρουν μόνο να επιδεινώσουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη.

«Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Η προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών που εκδόθηκε από το ΣτΕ έχει άμεση ισχύ μέχρι να συζητηθούν οι δύο αιτήσεις ακύρωσης του έργου, οι οποίες έχουν κατατεθεί από τον Σύνδεσμο Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών και άλλα δύο σωματεία. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This