Παρασκευή 18/6/2021

Έμπρακτη στήριξη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ζητά στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης

Το γενικό πλαίσιο των όσων θα πει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την κατάφωρη  τουρκική προκλητικότητα αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα δεν θα ενημερώσω απλά τους ομολόγους μου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα ζητήσω και είμαι σίγουρος ότι θα λάβω την έμπρακτη στήριξή τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Το δήθεν Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι άκυρο. Παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία αναφέρουν κυβερνητικές πηγές – Η Αθήνα έχει στοιχεία-φωτιά

Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά τείχη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και σε όλη αυτή τη διαδικασία η χώρα μας δεν είναι μόνη της. Έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους και πορευόμαστε με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση και κυρίως με σχέδιο. Και με τη βεβαιότητα ότι ενωμένος ο ελληνικός λαός στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να εξασφαλίσει τη συναίνεση των ηγετών της ΕΕ, αναμένεται να τονίσει στους Ευρωπαίους πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να υποστηρίξει την ακυρότητα του συμφώνου Τουρκίας-Λιβύης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ