Επιμένει η κυβέρνηση: Νέα ελληνοτουρκική συνάντηση για τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Θα συζητηθεί η «θετική ατζέντα» ενώ η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία μας στο Αιγαίο!

Must Read

Είναι τουλάχιστον προκλητική η εμμονή της κυβέρνησης για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και… θετική ατζέντα με την Άγκυρα, τη στιγμή που εκδίδει συνεχώς παράνομες NAVTEX και αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε νησιά του Αιγαίου!

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου, να διεξαχθεί στην Αθήνα συνάντηση αντιπροσωπειών από Ελλάδα και Τουρκία, με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ, με την προηγούμενη συνάντηση να έχει πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 13 Νοεμβρίου 2023, προετοιμάζοντας την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, που οδήγησε στην περιβόητη «Διακήρυξη των Αθηνών».

Πριν την συνάντηση της 22ας Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν δύο ανταλλαγές επισκέψεων Διοικητών στρατιωτικών μονάδων, στο πλαίσιο των ΜΟΕ, τα οποία είχαν συμφωνηθεί κατά την συνάντηση της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα χθες και σήμερα ο Έλληνας Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Καβύλη Έβρου πραγματοποιεί επίσκεψη στην τουρκική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη.
Ενώ στις 18-19/4, ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Κεσσάνη, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στις Φέρες.

Τα πολυδιαφημισμένα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα ακολουθήσει ακόμα μία ελληνοτουρκική συνάντηση στο πλαίσιο της… «θετικής ατζέντας». Έτσι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης θα μεταβεί στην Τουρκία, ενώ ανοιχτή είναι και μία νέα συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, πριν τη συνάντηση ΜητσοτάκηΕρντογάν στα μέσα Μαΐου στην Τουρκία.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This