Με μπρίο και χαμόγελο ο Μητσοτάκης και η κουστωδία του στην υποδοχή Τούρκων στη Μυτιλήνη

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» - Άνοιξαν τα σύνορα στους Τούρκους και πανηγυρίζουν! Πρωτοφανείς εικόνες με Μητσοτάκη – Καιρίδη!

Must Read

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι το βαρέλι του εξευτελισμού της Κυβέρνησής του και κατ’ επέκταση της  χώρας μας, δεν έχει πάτο.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έσπευσε να υποδεχθεί τους Τούρκους που έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχοντας κάνει χρήση της visa express, μέσω της απόφασης της ελληνικής Κυβέρνησης να δώσει ουσιαστικά «ελευθέρας» στην Τουρκία να στέλνει όποιον και όποτε θέλει στη χώρα μας.

Χαμόγελα, χειραψίες και selfies έδιναν και έπαιρναν με τους 92 Τούρκους που αποβιβάστηκαν από το πλοίο «Εσρέφ Ζαλέ», ο καπετάνιος του οποίου, Αλή Ζαλέ είναι αντιδήμαρχος της πόλης Αϊβαλί.

Σύμφωνα με το τοπικό stonisi.gr, ο Πρωθυπουργός είπε χαριτολογώντας: «Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής»…

Θυμίζουμε ότι η Visa Express (διάρκειας επτά ημερών) είναι διαθέσιμη στους Τούρκους για Κω, Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Χίο, ενώ ως το τέλος του μήνα θα ενταχθούν ακόμα πέντε νησιά: η Λήμνος, η Λέρος, η Κάλυμνος, το Καστελόριζο και η Σύμη.

Λίγο πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα ( 13 Μαΐου), η ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο «καταπίνει» όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά  βάζει και το καλύτερό της χαμόγελο παρακολουθώντας την τουρκοποίηση του Αιγαίου και των νησιών του.

Η δήλωση Μητσοτάκη από τη Μυτιλήνη

«Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τις τοπικές αρχές, τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον υπουργό, για τη δρομολόγηση ενός πάρα πολύ σημαντικού προγράμματος για όλα τα νησιά του Αιγαίου -αλλά δίνω ιδιαίτερη έμφαση στο βορειοανατολικό Αιγαίο, εδώ στη Λέσβο όπου βρισκόμαστε.

Βλέπετε ένα πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί και λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά, είναι το πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι δεν διαθέτουν βίζα, ουσιαστικά να την αποκτήσουν εντός λίγων λεπτών.

Αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα τόσο εύκολο και αυτονόητο χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά για να υλοποιηθεί και μεγάλη προσπάθεια από τον υπουργό, καθώς είναι το μόνο τέτοιο πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας το οποίο σήμερα “τρέχει” σε όλη τη ζώνη του Σένγκεν.

Προφανώς δεν θα ήταν εφικτό να δρομολογήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, εάν η χώρα μας δεν είχε ανακτήσει την αξιοπιστία την οποία είχε απωλέσει τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε και οι ευρωπαϊκές αρχές να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μία σοβαρή χώρα, η οποία μπορεί -και με μεγάλη ταχύτητα- να επεξεργάζεται αιτήσεις βίζα για είσοδο εντός της ζώνης του Σένγκεν, με ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια. Οπότε, προσβλέπουμε σε πολλούς περισσότερους επισκέπτες.

Να θυμίσω ότι το πρόγραμμα αφορά 10 νησιά τελικά και 14 λιμάνια -τα υπόλοιπα νησιά θα ενταχθούν μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου- και προσβλέπουμε, ειδικά εδώ για τη Λέσβο, αγαπητέ κύριε περιφερειάρχα και κύριε δήμαρχε, σε πολλούς περισσότερους επισκέπτες.

Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την τοπική οικονομία του νησιού. Νομίζω το πιστοποιούν τα χαμόγελα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι βλέπουν μία σημαντική πρόσθετη τουριστική κίνηση από την Τουρκία.

Να πω και κάτι τελευταίο, το πρόγραμμα αυτό είναι και η έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά πραγματικά αποτελέσματα, πρώτα και πάνω απ’ όλα για τους νησιώτες μας, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι οι οποίοι θέλουν να ζούμε σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας με τον γείτονά μας και να έχουμε προφανώς και τα οικονομικά οφέλη από αυτήν την τακτική επικοινωνία, η οποία δρομολογείται τις τελευταίες εβδομάδες και θα ενισχυθεί από δω και στο εξής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This