Τηλεδιάσκεψη με Κεραμέως για την επιστολική των ομογενών

Έχουν καταχωριστεί περισσότεροι από 100.000 εκλογείς από 115 διαφορετικές χώρες

Must Read

Η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΉ ψήφος, η οποία πρώτη φορά θα δοθεί ως δυνατότητα στις ευρωεκλογές για όλους τους Ελληνες, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχαν με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Κατά το διαδικτυακό τετ α τετ οι δύο υπουργοί πρότειναν τρόπους προκειμένου να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η συνδρομή των διπλωματικών και προξενικών Αρχών προς τους Ελληνες εκλογείς του εξωτερικού, ενώ αμφότεροι μίλησαν για τη δυναμική των εγγραφών στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, στην οποία, σε μόλις δύο μήνες λειτουργίας, έχουν καταχωριστεί περισσότεροι από 100.000 εκλογείς από 115 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με τους ίδιους, επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι εγγεγραμμένοι Ελληνες του εξωτερικού έχουν ξεπεράσει τους 30.000, αριθμός που υπερβαίνει σημαντικά εκείνο των απόδημων Ελλήνων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές του 2023. Στις 80 από τις συνολικά 115 χώρες από τις οποίες προέρχονται οι έως σήμερα εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν είχε συσταθεί εκλογικό κέντρο στις βουλευτικές εκλογές του 2023, καθώς δεν είχε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.

Σημειωτέον πως οι εγγραφές συνεχίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr έως τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου. Εναλλακτικά, οι εκλογείς του εξωτερικού μπορούν να εγγραφούν για την επιστολική ψήφο με φυσική παρουσία στις προξενικές Αρχές, δηλαδή σε γενικά προξενεία, προξενεία και προξενικά γραφεία πρεσβειών της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This