Κυρίαρχος ο Μπόρις Τζόνσον «ορίζει» πλέον το παιχνίδι! Οι λαοί της Ευρώπης γυρίζουν την πλάτη στο διευθυντήριο των Βρυξελλών

Must Read

Σαρωτική υπήρξε η νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις Βρετανικές εκλογές όπως προέβλεπε κάθε τίμιος ανεξάρτητος παρατηρητής. Πλέον ένας πατριωτικός άνεμος σαρώνει την Ευρώπη και απειλεί το αυταρχικό διευθυντήριο των Βρυξελλών καθώς οι λαοί της Ευρώπης γυρίζουν την πλάτη στο σχέδιο της ομοσπονδοποίησης. Πίσω από την μεγάλη νίκη του Τζόνσον έρχεται ο Σαλβίνι και ακολουθούν η Λεπέν, το VOX στην Ισπανία και έπεται συνέχεια καθώς φαίνεται ότι το  αίτημα επιστροφής στην Ευρώπη των πατρίδων είναι παντού το κοινό χαρακτηρηστικό.

Δεν χρειάζονταν ειδικές γνώσεις ιστορίας, εθνολογίας και ψυχολογίας για να καταλάβει κανείς ότι ο Βρετανικός λαός είχε αγανακτήσει με τις προσπάθειες κάποιων κύκλων να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση του για BREXIT.Οι Βρετανοί αντιθέτως με εμάς είναι σοβαροί άνθρωποι. Η Βρετανία είναι χώρα με θεσμούς εκατοντάδων ετών. Θεσμούς που σέβονται άπαντες. Δεν μπορεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Βρετανικού λαού να ανατραπεί επειδή έτσι αρέσει στους κύκλους των Βρυξελλών.

Δείτε ακόμη: Εκλογές στην Βρετανία: Θρίαμβο και αυτοδυναμία Τζόνσον -με 368 έδρες- δείχνουν τα exit polls (video)

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Ναι, έπεσε πολύ χρήμα για να ανατραπεί το αποτέλεσμα του 2016. Ναι, επιστρατεύθηκαν όλα τα μέσα αλλά όλοι και όλα κόλλησαν στην αποφασιστικότητα ενός ανθρώπου. Ο τύπος με το περίεργο μαλλί λοιδωρήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος με εξαίρεση ίσως τον πρόεδρο Τράμπ.

Ο Μπόρις ωστόσο έμεινε σταθερός και ανταμείφθηκε γι αυτό με μια σαρωτική νίκη για την οποία παραμιλάει ολόκληρη η Ευρώπη. Σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον πηγαίνει στην βασίλισσα να λάβει  εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Την ίδια ώρα ο τύπος στην Βρετανία εμφανίζεται διχασμένος όπως ήταν αναμενόμενο αντιμετωπίζοντας το σαρωτικό αποτέλεσμα είτε ως χριστουγεννιάτικο εφιάλτη( Daily Miror) είτε ως Αυγή της Βρετανίας(Daily Mail). Για μεγάλη νίκη των συντηρητικών κάνουν λόγο οι  Financial Times, με υπότιτλο «Οι Συντηρητικοί καταγράφουν μεγάλα κέρδη σαρώνοντας παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών». 

Συγχαρητήρια από Τραμπ

«Ο θριαμβευτής Μπόρις χαιρετίζει τη σαρωτική νίκη που του δίνει τη δύναμη να ολοκληρώσει το Brexit καθώς ο συντετριμμένος Κόρμπιν παραιτείται», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ εφημερίδας The Sun. «Ο Τζόνσον οδεύει προς σαρωτική νίκη στις εκλογές», είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Times, με υπότιτλο «ο Κόρμπιν παραδέχεται την ήττα καθώς ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την “ισχυρή εντολή για την ολοκλήρωση του Brexit»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Τράμπ ήταν ο πρώτος που απέστειλε συγχαρητήρια στον νικητή Μπόρις Τζόνσον. «Συγχαρητήρια στον Μπόρις Τζόνσον για αυτή τη μεγάλη ΝΙΚΗ», έγραψε στο τουίτερ, συνεχίζοντας : «Η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα είναι πλέον ελεύθερες να συνάψουν μια τεράστια, νέα, εμπορική συμφωνία μετά το BREXIT. Αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικερδής από οποιαδήποτε θα μπορούσε να συνάψει με την ΕΕ. Μπράβο Μπόρις!»

Τα πράγματα ωστόσο δεν θα είναι εύκολα για τον θριαμβευτή Τζόνσον. Ήδη αναπτύσσονται αποσχιστικές τάσεις κυρίως στην Σκωτία όμως όπως και να έχει σήμερα είναι μια μέρα θριάμβου γι αυτόν.

Μένει να δούμε τις επίσημες αντιδράσεις της Ευρώπης σήμερα στην σύνοδο κορυφής και πως θα υποδεχτεί ο Ευρωπαϊκό τύπος την νέα αντισυστημική σφαλιάρα.Και βεβαίως μένει να τσεκάρουμε μούτρα και αντιδράσεις έγκυρων Ελλήνων αναλυτών που μέχρι τελευταία στιγμή έκαναν λόγο για μικρή έως ελάχιστη διαφορά και για ψαλίδα που κλείνει. Έγκυροι όπως πάντα ,έχουν άλλωστε πετύχει διάνα τόσες φορές τα τελευταία χρόνια…

Ενδιαφέρον επίσης θα έχει να μας εξηγήσουν οι έγκυροι αναλυτές πως συνέβη και ο Κόρμπιν έχασε παραδοσιακά κάστρα των εργατικών παρόλο που υποσχέθηκε επέκταση παροχών και βελτίωση του εθνικού συστήματος υγείας.

Επίσης θα έχει ενδιαφέρον το πως θα εξηγήσουν οι έγκυροι αναλυτές το γεγονός ότι η αριστερά παντού στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα φυσικά- εμφανιζόταν ενωμένη εναντίον του Τζόνσον και του Brexit.

Εμείς βεβαίως από την μεριά μας γνωρίζουμε την απάντηση: αυτό που ενοχλεί την αριστερά είναι η αναβίωση του έθνους κράτους  και όχι το νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο των Βρυξελλών. Η αριστερά βρίσκεται για ακόμη μια φορά αντίθετη με τους λαούς, αντίθετη με την εργατική τάξη στο πλευρό των ελίτ που προωθούν την παγκοσμιοποίηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This