Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για το αγροτικό ζήτημα: «Συμμέτοχος η Τουρκία στο πιάτο μας»

Βολές για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την Ουκρανία, ενώ οι αγρότες παρέμειναν αβοήθητοι

Must Read

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης  Μητσοτάκη αλλά και κατά της ΕΕ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς για το αγροτικό ζήτημα, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Συνέδριο «Γαία Επιχειρείν», που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «το αγροτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί απλά με αριθμούς και αφ’ υψηλού», σημειώνοντας ότι «τα επισημαίνω εδώ και 2,5 χρόνια συνεχώς. Πριν από ένα χρόνο, παραμονές των εκλογών, στεκόμουν λίγα μέτρα μακριά από εδώ… Κοιτούσα – όπως πάντα – τους πολίτες στα μάτια. Και μιλούσα με τη γλώσσα της αλήθειας».

Μάλιστα, επιτέθηκε και στην ΕΕ σημειώνοντας ότι «στην Ευρώπη έχουν μπερδέψει τις κρίσεις με τις λύσεις και έχουν καταφανέστατα αποτύχει στις προβλέψεις». Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την Ουκρανία, την ώρα που οι αγρότες παραμένουν αβοήθητοι: «Για παράδειγμα, βλέπουμε την ηγεσία της ΕΕ να δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά να μην διαθέτει πόρους για τους αγρότες».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές και για τις εισαγωγές που κάνει η χώρα μας από την Τουρκία, την οποία έχουμε κάνει «συμμέτοχο στο… πιάτο μας» και «από την οποία το 2023 εισήχθησαν 51 χιλ. τόνοι φρούτα και λαχανικά».

«Κι εμείς εδώ, είναι καιρός να αφήσουμε τις βολικές δικαιολογίες ότι για όλα μας φταίει η ΚΑΠ. Μιλώντας λοιπόν για το ποια ΚΑΠ θέλω να δω την Ευρώπη να στραφεί και να εργαστεί πάνω σε τρεις κεντρικούς στόχους» πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε: «Στην οικοδόμηση ενός έξυπνου, ανταγωνιστικού, ανθεκτικού και διαφοροποιημένου γεωργικού τομέα που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμα την επισιτιστική ασφάλεια. Δίχως μαξιμαλιστικές “πράσινες” υπερβολές, τύπου Ολλανδίας. Όπου, σας θυμίζω, πήγαν να κρατικοποιήσουν υποχρεωτικά μέχρι και το 50% της αγροτικής γης! Στην ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της βιοποικιλότητας. Και βέβαια, στην ενίσχυση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού των αγροτικών περιοχών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είχες κάθε ευκαιρία να πραγματοποιήσεις όσα τώρα θυμάσαι και χαίρεσαι και πολλά και σημαντικότερα ακόμη, αλλά είχες δαγκώσει την λαμαρίνα με το που η προξενήτρα (ο Γιούνκερ ντέ) σου ‘χε τάξει ότι μπορεί να σε βάλει στο Μαξίμου αρκεί να παντρευτείς με το Πασοκ και είχες κάνει μετά χαράς “the greatest κωλοτούμπα of all times”

    Άλλο να είσαι αετός Αντώνη μου κι άλλο να τονε κάνεις . .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This