«Aδειάζει» τη Μπακογιάννη για το Κόσοβο ο Γεραπετρίτης αλλά επιμένει στην απαράδεκτη στάση της αποχής

Η μόνη «καθαρή» στάση είναι η καταψήφιση όμως η κυβέρνηση επιμένει να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια

Must Read

«Άδειασε» τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη θετική της εισήγηση αναφορικά με την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ωστόσο επιμένει στην απαράδεκτη στάση της αποχής.

«Η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου, μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα βουλευτικής ανεξαρτησίας. Η Ελλάδα όμως εκφράζεται από την κυβέρνηση της» δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο Γεραπετρίτης προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα απέχει από την ψηφοφορία.

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις. Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση. Όπως απείχαμε από την διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση Κοσόβου για ένταξη του στο συμβούλιο ασφάλειας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών» δήλωσε ο Γεραπετρίτης και προσπάθησε να καλυφθεί λέγοντας ότι η «η αποχή λογίζεται ως άρνηση».

Οργή Κυπρίων και Σέρβων

Υπενθυμίζεται ότι η θετική εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε όχι μόνο την οργή των Σέρβων, αλλά και των Κυπρίων με τα ΜΜΕ να εξαπολύουν δριμεία επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ για την εξέλιξη που μπορεί να ανοίγει «κερκόπορτα»  για το ψευδοκράτος.

Μάλιστα, τα κυπριακά ΜΜΕ χρησιμοποίησαν τη φράση του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς που απευθυνόμενος στην Ν. Μπακογιάννη δήλωσε «Ντροπή σας»:

«Ξαφνικά μετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Μετά θυμήθηκε ότι το ZSO δεν είναι σημαντικό. Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας» είπε ο Σέρβος πρόεδρος προσθέτοντας:

«Στη συνέχεια έλαβαν μια επιστολή από τον Κούρτι και τον Οσμάνι με την οποία αναλαμβάνουν να σχηματίσουν το ZSO, μόλις γίνουν δεκτοί ως μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Λένε ψέματα για χιλιοστή φορά. Και η ουσία είναι ότι όσοι το εγκρίνουν, ξέρουν ότι λένε ψέματα. Και δείτε το παράδοξο, όπως και με το πρώτο ραντεβού.Είναι πιθανό η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να πραγματοποιηθεί την 11η επέτειο, στις 18 ή 19 Απριλίου, 11 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Βρυξελλών και τη μη συγκρότηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ακριβώς για να δείτε ότι το παιχνίδι με τα ραντεβού δεν είναι τυχαίο: Νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώσουν τους Σέρβους για πάντα».

Δείτε επίσης:

Με επικίνδυνη «αμεριμνησία» ανοίγουμε Κερκόπορτες σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This