Αυγέρη για την επίσκεψη Ράμα: «Αλλοπρόσαλλη και υποχωρητική η εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη»

Must Read

Πυρά για την υποτελή διπλωματία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη με φόντο την επίσκεψη του Έντι Ράμα στη χώρα μας, την ώρα μάλιστα που Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή.

Σε δηλώσεις της στο Attica Tv, η κ. Αυγέρη χαρακτήρισε «αλλοπρόσαλλη και υποχωρητική» την εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται για την επίσκεψη με τον Ερντογάν, διαμηνύοντας ότι απλά θα εκφράσει τη δυσαρέσκιά του στον Τούρκο πρόεδρο για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί!

«Έχουμε τον Αλβανό πρωθυπουργό που έρχεται μέσα σε αυτές τις συνθήκες στη χώρα μας και τον Έλληνα πρωθυπουργό που πηγαίνει στην Τουρκία ενώ μετατρέπεται σε τζαμί ένας ιερός χώρος της ορθοδοξίας. Τι μπορεί να περιμένει κανείς απ’ αυτή την αλλοπρόσαλλη και υποχωρητική θα σας έλεγα εγώ εξωτερική πολιτική; Σκεφτείτε αυτό να γινόταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό είτε τον Στέφανο Κασσελάκη, είτε τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί να το διανοηθεί κανείς; Αυτοί που φορούν τις περικεφαλαίες της εθνικοφροσύνης και της πατριδοκαπηλίας τι θα είχαν κάνει;» σχολίασε η Δώρα Αυγέρη.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, η ίδια απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία πολύ μεγάλη εργαλειοθήκη και χρησιμοποιεί ως εργαλείο οτιδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να του είναι χρήσιμο, όχι μόνο κομματικά, αλλά και προσωπικά θα έλεγα. Όμως, από την εργαλειοποίηση του ζητήματος των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας δεν βγαίνει κανείς κερδισμένος, πολύ περισσότερο δε βγαίνει η ελληνική μειονότητα, ούτε η ελληνική εξωτερική πολιτική» ανέφερε και συμπλήρωσε:

Εξάλλου, τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία, στη Βόρειο Ήπειρο, δεν είναι μόνον ένα ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας, είναι ζήτημα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αλβανία, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την ενταξιακή πορεία της. Εμείς αυτό δεν το ξεχνάμε, δεν ξεχνάμε να το επισημαίνουμε και να το διεκδικούμε. Ο κ. Μητσοτάκης όταν επισκέφτηκε την Αλβανία το 2022, ξέχασε να το πει αυτό στον κ. Ραμα και αντιθέτως του απένειμε τα εύσημα μιλώντας για πρόοδο σ’ αυτό τον τομέα».

Δείτε επίσης:

Μονή της χώρας: Ο Μητσοτάκης ολοκληρώνει τη βεβήλωση Ερντογάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This