Τρίτη 11/5/2021

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις εκκενώσεις των καταλήψεων

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την χθεσινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση των καταλήψεων. Και αυτό  σε μια περίοδο που οι Τούρκοι απειλούν ευθέως την χώρα μας κάνοντας λόγο για αλλαγή συνόρων.

Χθες στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό την βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για Γκουαντάναμο. Από την πλευρά του ο υπουργός προστασίας του πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. δια των εκπροσώπων της έδωσαν απαντήσεις σχετικά με τις κατηγορίες περί υπερβολικής βίας, χαρακτηρίζοντας  ψεύτικα τα βίντεο και  fake news τα όσα κυκλοφορούν στα κανάλια, περί ξεγυμνωμάτων, κουκούλων και εισβολής σε οικία χωρίς την παρουσία εισαγγελλέα.

Δείτε επίσης: Κατάληψη της ανατολικής Σάμου από μετανάστες! Φρακάρουν τα νησιά – Διάτρητος ο Έβρος (video)

Και έπεται συνέχεια με τις εφημερίδες της αριστεράς να παίρνουν σήμερα την σκυτάλη κάνοντας λόγο για αυταρχισμό στα πρωτοσέλιδα τους συνδυάζοντας μάλιστα το θέμα και με την  εισαγγελική πρόταση στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αλλά φαίνεται ότι εκεί στον Σύριζα έχουν κοντή μνήμη. Έχουν ξεχάσει τα δεκάδες περιστατικά βίας που καταγγέλθηκαν επί των ημερών τους. Έχουν ξεχάσει το Πισοδέρι, το ανελέητο ξύλο κατά γερόντων και παιδιών στις συγκεντρώσεις για την Μακεδονία, τους τόνους ληγμένων χημικών που έπεσαν  στις συγκεντρώσεις για την Μακεδονία καθώς και τις προληπτικές συλλήψεις που γίνονταν πριν τις ομιλίες  στελεχών του Σύριζα.

Η κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρη προεκλογικά. Ψηφίστηκε για να βάλει τέλος στα φαινόμενα ανοχής στην  ακροαριστερή βία που είχε ανεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση επιτρέποντας να λειτουργούν εκατοντάδες κατειλημμένα κτήρια, φυτώρια τρομοκρατίας. 

Να σημειώσουμε δε ότι η κατάληψη στο Κουκάκι, χρησιμοποιείτο ως ορμητήριο για καταδρομικές επιχειρήσεις κουκουλοφόρων εναντίον παρακείμενου αστυνομικού τμήματος. Επιπλέον οι καταληψίες ήταν οργανωμένοι και οχυρωμένοι. Αν η αστυνομία δεν ήταν προετοιμασμένη για το τι θα αντιμετωπίσει θα θρηνούσαμε θύματα αστυνομικούς καθώς πετάχτηκαν από τις ταράτσες πολυκατοικιών ακόμα και έπιπλα.

Πάντως φαίνεται ότι ο Χρυσοχοϊδης  που μέχρι στιγμής κρίνεται ως ίσως ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης, έχει ανοίξει πόλεμο με τους αντιεξουσιαστές οι οποίοι αναμένεται να απαντήσουν διαχέοντας τις επιθέσεις εναντίον στόχων παντού στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Ήδη χθες το βράδυ υπήρξε μπαράζ καταδρομικών αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και θεσσαλονίκη και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ