Η ανακύκλωση του παρελθόντος στην ιστορία με τα Σκόπια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να κυρώσει τις προχειρότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, μολονότι δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την τήρησε ως συνέχεια του κράτους, την έβαλε στο συρτάρι και την ξέχασε

Must Read

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποτέλεσμα της πιεστικής απαίτησης των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει επειγόντως το θέμα της ονομασίας, προκειμένου να ενταχθούν τα Σκόπια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στο ΝΑΤΟ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ακόμα αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να πάει με τα «νερά των ΗΠΑ» στο θέμα της νατοϊκής ένταξης της γειτονικής χώρας, με σκόπιμες παραβλέψεις και αοριστίες στην απόλυτη κατοχύρωση erga omnes της επίσημης ονομασίας Βόρεια Μακεδονία.

Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας, υπό την υψηλή καθοδήγηση των ΗΠΑ και κατ’ απαίτησή τους, οι πρέσβεις των χωρών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κυρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Από την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αβλεψίες

Σήμερα η νέα κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δηλώνουν επισήμως ότι η χώρα τους αλλάζει πολιτική και το μοναδικό όνομα της χώρας τους είναι «Μακεδονία» και σε όποιον αρέσει.

Σήμερα η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έρχεται να κυρώσει τις προχειρότητες και τις αβλεψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, μολονότι δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την τήρησε ως συνέχεια του κράτους, την έβαλε στο συρτάρι και την ξέχασε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διάβασε λεπτομερώς τη Συμφωνία ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ούτε καν αναφέρεται στο γεγονός αυτό αυτή τη στιγμή της διένεξης.

Αναφέρεται απλώς και μόνο στη μακρά και γι’ αυτό αδύναμη ως επιχειρηματολογία διαδικασία ένταξης της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε. Μια μακρά διαδικασία που δεν απαγορεύει στα Σκόπια να προωθούν οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες με την αυθαίρετη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».

Όμως το θέμα του ονόματος και η αυθαίρετη και παράνομη μετατροπή του σε «Μακεδονία» από τη σημερινή κυβέρνηση και πρόεδρο της Β. Μακεδονίας είναι θέματα που πρωτίστως αφορά το ΝΑΤΟ και σε πιθανές εξελίξεις που θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, με βάση τις προχειρότητες που δημιούργησε και υποστήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να θριαμβολογήσει για μια μεγάλη επιτυχία της στην εξωτερική πολιτική, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την απαίτηση των ΗΠΑ, δεν έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να διασφαλιστεί απολύτως η χωρίς προβλήματα για την Ελλάδα εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε μελλοντική, πιθανή αθέτηση της Β. Μακεδονίας από την εν λόγω Συμφωνία, γεγονός που εξελίσσεται τώρα.

Ο ηγέτης του VMRO DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοβτσκι και η νέα Πρόεδρος της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα πανηγυρίζουν τη νίκη τους

Θα μπορούσε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την κυβέρνηση του οποίου εξαρτάτο απόλυτα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να έχει διασφαλίσει ότι σε περίπτωση που η Β. Μακεδονία αθετήσει τη Συμφωνία και συγκεκριμένα σε διεθνές νατοϊκό και ευρωπαϊκό επίπεδο αυτομάτως η Β. Μακεδονία εκπίπτει από μέλος της Συμμαχίας σε παρατηρητή, διότι αθετεί και δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία και καθίσταται άλλο κράτος εκτός ΝΑΤΟ.

Επιπροσθέτως, η παροχή νατοϊκής χρηματοδότησης σε υποδομές σε αυτό «το άλλο κράτος» δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως και η παροχή από χώρες του ΝΑΤΟ προστασία αεράμυνας στη χώρα της Β. Μακεδονίας.

Η νέα κυβέρνηση και η πρόεδρος της Β. Μακεδονίας δείχνουν να μην ασχολούνται με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της προσπάθειας αθέτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωσάν να βασίζονται σε κάποιο αόρατο και ισχυρό «προστάτη» των παράνομων ενεργειών τους. Βέβαια, το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε το ΝΑΤΟ ούτε και η Ουάσινγκτον έχουν σπεύσει να κόψουν τον βήχα των Σκοπίων για την αλλαγή ονομασία τους.

Φυσικά αυτή την περίοδο η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να προσδέσει και να δεσμεύσει στο «άρμα της Δύσης» απέναντι στη Ρωσία όσους περισσότερους συνοδοιπόρους-υποστηρικτές μπορεί και γιατί όχι και τη νέα κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία, με ανώδυνα για τις ΗΠΑ «μικροανταλλάγματα».

Η ελληνική κυβέρνηση, όμως, δεν έχει κανέναν λόγο να υποκύψει στα «μικροανταλλάγματα» σε βάρος της από τρίτους…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ειναι εξαιρετικά λυπηρο κ. Αδάμ να χρησιμοποιείτε τον όρο “Βόρεια Μακεδονία” στο άρθρο σας. Γνωρίζω ότι έχετε εθνικές θέσεις αλλά αυτό είναι απαράδεκτο…
    Μια ανθελληνική προδοτική “συμφωνία” δεν θα μας υποχρεώσει ποτέ εμάς τους Ελληνες πατριώτες να ξεπουλήσουμε το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας.
    Η χρήση του όρου από εσάς δείχνει ασέβεια προς τους χιλιάδες νεκρούς μας ήρωες που αγωνίστηκαν για μια Μακεδονία ελεύθερη και ελληνική.
    Σας κάνω μια ύστατη παράκληση: ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ και οποιοσδήποτε άλλος.
    Θα χρησιμοποιούμαι όλοι τον όρο Σκόπια μέχρι να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη και η αλήθεια.
    Και μια παράκληση στο Newsbreak.
    Παρακαλουμε να τονιζετε στους αρθρογράφους το λεπτό αυτό θέμα για τα Σκόπια. Ο όρος “Βόρεια Μακεδονία” είναι απαράδεκτος, επαίσχυντος, ανιστόρητος, ανύπαρκτος και κυρίως ανθελληνικός και προσβλητικός για τους Ελληνες Μακεδόνες.

  2. Μετά την μπανανόφλουδα της ΑΟΖ με την Αλβανία, όπου την πατήσαμε, ήρθε η σειρά των Σκοπίων να μας δουλέψουν ψιλόγαζί! Είμαστε ανεκδιήγητοι! Αλήθεια, τα νομικά γραφεία των υπουργών τι ακριβώς δουλειά κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις, η, μήπως, υπακούουν σε πολιτικές εντολές;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This