Δευτέρα 14/6/2021

Η… ευχαριστήρια επίσκεψη της Φώφης στον Σημίτη

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το πρόσφατο άρθρο του Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά και το Ελσίνκι (κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως στη Ν.Δ.), η Φώφη Γεννηματά σκέφτηκε να τον… ανταμείψει.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για την οποία, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, ο κ. Σημίτης δεν έχει την καλύτερη γνώμη, επισκέφτηκε τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή και, με βάση τα επίσημα ανακοινωθέντα, αντάλλαξε μαζί του απόψεις για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η κυρία Γεννηματά φέρεται ότι παρουσίασε στον κ. Σημίτη τα τέσσερα σημεία που προτείνει για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και τα οποία, κατά την εκτίμησή της, συγκροτούν μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική.

Δείτε επίσης: Στα «κάγκελα» ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το άρθρο του Κ. Σημίτη – Γιατί επέλεξε εφημερίδα του συγκροτήματος Μαρινάκη;

Πρόκειται για την έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης και των διεθνών οργανισμών, την ενίσχυση των συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας και την επιδίωξη της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών με τις όμορες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος συνηθίζει να υποδεικνύει στους Έλληνες πολίτες την ανάγκη παραχωρήσεων προς κατευνασμό του τουρκικού ιμπεριαλισμού, επιχείρησε να απαλλάξει τον εαυτό του από τις βαριές του ευθύνες για τη συμφωνία του Ελσίνκι, στην οποία η Ελλάδα αναγνώρισε ότι με την Τουρκία «υφίστανται συνοριακές διαφορές και συναφή θέματα».

Στην προσπάθεια αυτή, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον Κώστα Καραμανλή ότι εγκατέλειψε την προοπτική της Χάγης, δίνοντας έτσι απαλλακτικό στην τουρκική πλευρά, η οποία, έχοντας αποσπάσει αυτά που ήθελε, αδιαφόρησε για την παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας -που συνιστά τη μία και μόνη υπαρκτή διαφορά- στο Διεθνές Δικαστήριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ